Acasă Eveniment Premieră: Sotiile politistilor decedati in accidentul din Buciumi au fost angajate la...

Premieră: Sotiile politistilor decedati in accidentul din Buciumi au fost angajate la IPJ Maramures

DISTRIBUIȚI

Prin Ordin al viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, soțiile a doi polițiști maramureșeni care și-au pierdut viața în misiune, au fost încadrate în Ministerul Afacerilor Interne.

Soțiile polițiștilor au fost primite astăzi la sediul Ministerului Afacerilor Interne de către vicepremierul Gabriel Oprea, care s-a asigurat că locurile de muncă actuale le oferă și condițiile necesare pentru creșterea celor doi copii minori, în vârstă de 4 ani, rămași fără tată. Ambele polițiste își desfășoară acum activitatea în cadrul IPJ Maramureș.

Încadrarea pe funcții de ofițer de poliție a acestor soții de polițiști eroi este o premieră, după ce în acest an, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a emis Ordinul privind măsurile desprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională le-a mărturisit celor două polițiste că aceasta este doar o formă a solidarității și recunoștinței față de familiile și urmașii celor căzuți la datorie în Ministerul Afacerilor Interne.

Ați intrat într-o instituție care își respectă eroii și în care principiul fundamental este solidaritatea cu cei aflați la nevoie. Niciodată nu ne lăsăm oamenii în urmă. Viața demonstrează că există și astfel de tragediide aceea am dat un Ordin care le permite copiilor polițiștilor să poată intra în școlile ministerului fără examen și să putem astfel să-i ajutăm. Dar, am găsit și o soluție juridică să vă putem primi în familia aceasta a Ministerului Afacerilor Interne, să vă ajutăm să vă puteți crește copiii fără griji. Dumneavoastră, care ați trecut prin această tragedie știți cel mai bine ce înseamnă ca cineva să fie lângă tine și să te ajute la greu. E important să poți să-ți faci datoria știind că echipa din care faci parte va avea grijă de cei dragi ție” a subliniat vicepremierul Gabriel Oprea.

La întâlnirea care a avut loc în biroul viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, au participat reprezentanți ai conducerii MAI și șeful Poliției Române.

Soții celor două polițiste au decedat în anul 2012, într-un accident rutier care a avut loc în județul Maramureș, în timp ce se aflau într-o misiune de escortare.

În aplicarea aceluiași Ordin al viceprim-ministrului, anul acesta în Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza au fost admiși, fără a susține probele teoretice, trei tineri ai căror părinți – angajați ai structurilor MAI, și-au pierdut viața în misiuni.

VEZI AICI DETALII SI IMAGINI DE LA ACCIDENT
POLITISTII AU FOST AVANSATI IN GRAD POST MORTEM 

COMEMORAREA POLITISTILOR

CERCETARE LA FATA LOCULUI

PRIMELE IMAGINI

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

Crap Art

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Purificatoarele de aer omoară microbii și virușii, inclusiv COVID-19: mit sau realitate?

În urmă cu câțiva ani, multe dintre electronicele, electrocasnicele ori aparaturile care azi se pot cumpăra de la orice magazin ar fi părut ceva...

INCONȘTIENȚI LA VOLAN – 6 dosare penale în doar 24 de ore, pentru infracțiuni rutiere

Marţi, 11 august, poliţiştii au organizat mai multe activităţi pe drumurile publice pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi depistarea persoanelor care pun în pericol...

VIOL ÎN MARAMUREȘ – Agresorul, de numai 23 de ani, REȚINUT

În urma activităţilor investigative efectuate şi în baza probatoriului administrat, ieri, 11 august a.c., poliţiştii din Vişeu de Sus au dispus reţinerea pentru 24...

Primii jucători de cazino din istoria omenirii

Inventate din cele mai vechi timpuri, jocurile de noroc au numeroși fani în lumea întreagă. Fie că vorbim despre resorturi de lux uriașe, așa...

LUCRĂRI LA REȚEA – Furnizarea apei, sistată pe o stradă din Baia Mare. O localitate rămâne fără apă

Băimărenii de pe strada Aleea Neptul, numărul 2, scara A, vor rămâne fără apă potabilă la robinete azi, 12 august, timp de câteva ore....