AcasăActualitatePREMIERĂ/ PE SURSE: CAZUL 97 - Militar maramureșean infectat cu COVID-19. Ar...

PREMIERĂ/ PE SURSE: CAZUL 97 – Militar maramureșean infectat cu COVID-19. Ar fi fost detașat recent la Suceava, înainte de a se întoarce acasă

spot_img

DISTRIBUIȚI

Un singur caz nou de infectare cu COVID-19 a fost confirmat în ultimele 24 de ore în Maramureș, mai exact cazul cu numărul 97, de la începutul pandemiei și până în acest moment.

Militar maramureșean, îmbolnăvit cu noul coronavirus

În cursul zilei de azi, 27 mai, Tribunalul Maramureș a emis un comunicat de presă prin care a precizat că unul dintre militarii care asigurau paza zonei de acces a personalului (deci nu și a publicului) a fost testat și confirmat ca fiind infectat cu virusul SARS-Cov2.

În data de 26.05.2020, în jurul orei 15:00, conducerea Tribunalului Maramureş a fost notificată telefonic cu privire la faptul că un militar care asigura paza la Palatul Justiţiei în zona de acces a personalului (nu a publicului) a fost diagnosticat pozitiv cu virusul SARS-Cov2. Au fost luate măsuri imediate pentru dezinfecţia sediului, inclusiv a sălilor de judecată şi a spaţiilor comune, prin intermediul unei firme specializate, acţiunea realizându-se în data de 26.05.2020. De asemenea, au fost dispuse toate măsurile necesare în vederea continuării activităţii în condiţii de siguranţă, conducerea fiind în contact permanent cu Direcţia de Sănătate Publică Maramureş. Reamintim în acest context importanţa respectării regulilor de igienă personală precum şi a măsurilor de distanţare socială. Se recomandă tuturor participanţilor la judecarea cauzelor respectarea dispoziţiilor Ordinului de Serviciu nr. 15/2020 al preşedintelui Tribunalului Maramureş, publicat pe site-ul instituţiei”, se arată în comunicatul transmis publicului de către Tribunalul Maramureș.

Subofițerul maramureșean ar fi fost detașat recent la Suceava

Surse ale ActualMM ne-au declarat că militarul maramureșean ar fi fost recent detașat de către superiori, în misiune, în județul Suceava. Conform acelorași surse, probabilitatea ca bărbatul să fi contactat virusul în județul vecin, cel mai mare focar de COVID-19 din România, este foarte mare. Nu se cunoaște momentan durata detașării acestuia, cert este însă că, potrivit surselor noastre, militarul NU ar fi intrat în izolare la domiciliu timp de 14 zile la întoarcerea în județ. Mai mult, la scurt timp de la întoarcerea din județul Suceava, bărbatul și-ar fi vizitat rudele din localitatea Vălenii Șomcutei. Conform unor apropiați ai familiei, printre rudele vizitate de bărbat s-a numărat și maramureșeanca în vârstă de 85 de ani, confirmată ca fiind infectată cu virusul în data de 24 mai și decedată, din păcate, în aceeași zi la Spitalul Suport (TBC) din Baia Mare.

ActualMM a încercat să ia legătura cu directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș, Rareș Pop, pentru a ne furniza informații cu privire la ancheta epidemiologică în curs, respectiv pentru confirmarea (sau infirmarea) informațiilor noastre. Până la această oră, nu am primit un răspuns.

Am solicitat, de asemenea, un punct de vedere oficial și din partea CJSU Maramureș:

Persoana la care se face referire este militar în cadrul Ministerului Apărării Naționale. În stare de alertă nu mai au misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice în sprijinul Ministerul Afacerilor Interne, cum au fost cele coordonate de către poliție în perioada stării de urgență. În acest context, doar unitatea militară este abilitată să vă comunice mai multe detalii cu privire la misiunile militarilor”, ne-a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

De precizat este că, deși militarii nu mai au misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, CNSU le-a încredințat și în perioada stării de alertă paza obiectivelor păzite în mod normal de jandarmi.

Subofițerul maramureșean este în aceste momente internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare, unde se află sub tratament.

*Așteptăm un punct de vedere oficial din partea persoanelor și instituțiilor la care se face referire în acest articol. Informațiile ne pot fi transmise prin e-mail la adresa contact@actualmm.ro, sau pe whatsapp la numărul de telefon 0749 857 575.

Adrian Barbur/ ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.









TE-AR MAI PUTEA INTERESA