AcasăEvenimentPREMIERĂ - Operaţie extrem de rară, realizată cu succes la Spitalul Judeţean...

PREMIERĂ – Operaţie extrem de rară, realizată cu succes la Spitalul Judeţean de Urgenţă

DISTRIBUIȚI

O nouă premieră la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare: rezecție laparoscopică de chist splenic realizată de echipă condusă de dr. Mihaela Leşe.


Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opris” Baia Mare a înregistrat joi, 3 decembrie, o nouă premieră medicală. O echipă competentă și performantă formată din dr. Mihaela Leșe, dr. Lavinia Mureșan, asistent Voicu Zoicaș, asisentt Rita Sogor și informatician Ioana Porumb a reușit o nouă intervenție chirurgicală, care dă șansa la o viață normală unei paciente operate în cadrul instituției spitalicești.

Potrivit informațiilor furnizate de dr. Mihaela Leșe, medic-șef Bloc Operator în cadrul Spitalului Județean Baia Mare, această performanță medicală, respectiv rezecția laparoscopică de chist splenic, este o operație rară, fiind efectuate doar 800 de astfel de intervenții în întreaga lume.

„Avantajele acestei intervenții laparoscopice sunt acelea că pacienta se recuperează mult mai repede și revine mai curând la activitatea cotidiană. Pe lângă faptul că recuperarea pacientului este mult mai rapidă decât în cazul intervenției chirurgicale clasice, durerile ulterioare operației sunt mult reduse și termenul de revenire la o viață normală scade considerabil”, a explicat dr. Mihaela Leșe.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA