Acasăsinucidere maramuresPREMIERĂ MONDIALĂ - Primii căței concepuți in vitro s-au născut în Statele...

PREMIERĂ MONDIALĂ – Primii căței concepuți in vitro s-au născut în Statele Unite

DISTRIBUIȚI

Primii căței concepuți în eprubetă s-au născut în Statele Unite, marcând, după decenii de eșecuri, succesul unei proceduri de fertilizare in vitro la câini, care este deja utilizată în mod obișnuit la om de 30 de ani, transmite France Presse, citată de Agerpres.
Acest succes, despre care s-a scris miercuri în revista Public Library of Science ONE, deschide posibilitatea de a salva specii canine în pericol de dispariție, folosind tehnologii de editare genetică ce permit eliminarea de boli ereditare canine. Acest lucru oferă, de asemenea, posibilitatea de a studia aceste boli.

Este vorba de șapte pui născuți în luna iulie, un amestec de Beagle, Cocker și Labrador, toți perfect sănătoși, a declarat Alex Travis, profesor de biologia reproducerii la școala veterinară a Universității Cornell (New State York), care a condus experimentul.

În total, nouăsprezece embrioni au fost fecundați în laborator, care au fost implantați la o cățea.

„Am încercat încă de la mijlocul anilor 1970 fecundarea in vitro la câini, dar fără succes”, spune Alex Travis.

Dificultatea se datorează faptului că ciclurile de reproducere ale câinilor sunt diferite de ale altor mamifere, ceea ce face dificilă fecundarea ovocitelor. Datorită tehnicii dezvoltate pentru a depăși aceste dificultăți, cercetătorii au ajuns la o rată de succes a fecundării in vitro de 80 — 90%, spune profesorul Travis.

Întreg articolul poate fi citit aici.

Sursa: Agerpres

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA