AcasăActualitatePREMIERĂ ÎN MARAMUREȘ - A fost creat primul portal de sesizări online...

PREMIERĂ ÎN MARAMUREȘ – A fost creat primul portal de sesizări online privind infrastructura rutieră din județ

DISTRIBUIȚI

Într-o perioadă în care tinerii sunt tot mai blamați pentru lipsa lor de activitate în viața socială a orașului, a județului și a țării în care se află, criticați pentru prezența lor în lumea virtuală și absența lor în problemele de zi cu zi, mai avem și excepții. Un grup de tineri care au pus bazele unei comunități de peste 37 000 de membri, care facilitează circulația în siguranță, cu rapiditate și fără costuri, a lansat o extensie pentru îmbunătățirea calității vieții: un portal de sesizări online privind infrastructura rutieră din județul Maramureș, sub un nume generic www.radaremaramures.ro.

Cum funcționează platforma?

Foarte simplu. Pentru început, intrați pe site, vă scrieți numele și emailul la care doriți să primiți răspuns. La pasul doi completați sesizarea și adăugați o fotografie. La pasul trei scrieți numărul de telefon pentru a oferi alte detalii în cazul în care situația de fapt nu reiese din informațiile deja furnizate, pentru a putea fi contactat. Apoi, veți primi un email de confirmare al trimiterii și înregistrării petiției dumneavoastră. Pe parcurs, veți primi și alte informații referitoare la problema semnalată. Imediat ce autoritățile vor răspunde, veți putea citi pe pagina oficială de Facebook Radare Maramureș decizia autorităților (Primărie, Consiliul Județean, Instituția Prefectului, Inspectoraul Județean de Poliție etc).

Denis Covaci, creatorul platformei www.radaremaramures.ro

Denis Covaci, creatorul grupului Radare Maramureș și artizanul portalului, ne-a declarat că spera că prin acest demers se va facilita comunicarea dintre cetățeni și autorități:Sperăm ca această modalitate de a participa la viața socială să fie de un real folos pentru toți cetățenii județului Maramureș. Fie că vorbim despre pandemie, fie că vorbim despre posibile repercusiuni, oamenii sunt destul de reticienți în a completa o sesizare și a o duce la instituția abilitată. Ca dovadă, în prima oră de la lansarea platformei, am înregistrat deja trei sesizări. Prima se referea la zgomotul mașinilor turate și a curselor de pe bulevardul Independeței (îndreptată spre IPJ Maramureș), a doua era o interpelare spre Primăria Baia Mare privind necesitatea asfaltării străzii Victor Babeș și planul de intervenție asupra zonei respective, iar a treia a fost îndreptată spre Drumuri și Poduri Maramureș ca o petiție privind importanța anunțări efectuării unor lucrări, inclusiv pe rețelele de socializare, înaintea începerii lor propriu-zise. Sperăm ca autoritățile să dea dovadă de bună credință și rapiditate în vederea soluționării și rezolvării acestor situații, facilitând o relație fructuoasă între cetățeni și instituții”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA