AcasăEvenimentPREMIERĂ ÎN BAIA MARE – Spectacolul 3D „Submarinul Galben”, la Teatrul de...

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE – Spectacolul 3D „Submarinul Galben”, la Teatrul de Păpuși

DISTRIBUIȚI

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE   Teatrul Municipal Baia Mare anunță cu bucurie cea de a doua premieră a secției Păpuși, din această stagiune. Este vorba despre spectacolul ”Submarinul galben”, care va avea loc sâmbătă 13 mai de la ora 11.00, la sala Teatrului de Păpuși, prețul unui bilet fiind de 10 lei.

Spectacolul produs ca urmare a experienței echipei formate din regizorul de teatru Radu Dinulescu și artistul belgian Armand Richelet-Kleinberg, grafist, muzician și producător de film, propune o îmbinare a universului animației păpușilor și a teatrului de obiecte, cu imaginile 3D stereoscopice. Cei doi reprezintă prima echipă din lume care a realizat un spectacol multimedia 3D stereoscopic cu imagini 3D care se derulează pe un ecran transparent de tip tull în spatele căruia, într-o lumină specială, evoluează actori care mânuiesc  marionete, păpuși, obiecte. Acest tip de spectacol care este încă unic în lume și-a verificat valoarea artistică și comercială la public.

Spectacolul este produs de către Teatrul Municipal Baia Mare, Asociația Thespis Arad și Administrația Fondului Cultural AFCN – București, iar din distribuție fac parte actorii Iulian Bulancea, Carmen Bulancea și Sonia Codorean.

„Într-un muzeu, printre multe exponate prezentate sub formă de holograme, se află și epava submarinului galben, jumătate sub forma unui  schelet animalic. Un grup de copii vizitează muzeul, iar telefonul unuia dintre ei intră în rezonanță cu holograma submarinului, care ne conduce într-un univers virtual, construit din imagini în compunere permanentă prin metoda fractalilor. Dar, toate aceste lumi virtuale, nu pot fi niciodată ca acasă. Întoarcerea submarinului la „țărm” reprezintă intrarea în normalitate și un prilej de mare bucurie pentru părinții și prietenii care-l așteaptă la ieșirea din muzeu”, a declarat regizorul Radu Dinulescu.

Comunicat de presă Teatrul de Păpuși Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA