Acasă News Alert PREMIERA ActualMM.ro - INEDIT TAUTII MAGHERAUS - Au aparut numele podurilor "botezate"...

PREMIERA ActualMM.ro – INEDIT TAUTII MAGHERAUS – Au aparut numele podurilor “botezate” de Tony Ardelean (galerie foto)

DISTRIBUIȚI

Localnicii din Tăuţii Măgherăuş trec de astazi peste … Caty, Palfi, Vezantanm Danului, Lacului etc . Sunt numele care au personalizat de astazi podurile si podetele din oraşul maramureşean. Denumirile au fost alese … pe sprânceană si au fost “nasite” de edilul Anton Ardelean.

Iata ce declara Anton Ardelean in 26 martie 2012 pentru ActualMM.ro: „Pentru cartierul Baita podul se va numi Otto, va fi inscriptionat cu acest nume. Podul se reconditioneaza. Otto se va numi pentru ca acolo sta un baiat care a fost consilier si pe vremea lui am inceput constructia lui si l-am finalizat. Apoi urmeaza podul Catty este dat dupa numele unei inginere care lucreaza la Apele Romane si care locuieste in zona. Am inceput constructia lui cand in America uraganul Catrina isi facea de cap si facea multe pagube.

Noi eram in constructie cu acel pod si ne ziceam ca daca vine o viitura mare pe Valea Baitei ni-l va darama podul. Apoi urmeaza podul Cota care este in aval de cartierul Baita. Aici este zona unde se i-au cotele raului Baita, deoarece acest rau se iau cotele pentru ca debitul acestuia poate creste in doua-trei ore foarte mult, cu pana la 2-3 metri. Mai mult, aceste pod este langa un cetatean care chiar il cheama Cota si atunci am zis haideti sa personalizam podul cu numele domnului care lucreaza la o banca. Legatura dintre orasului Tautii Magheraus cu zona cartierului Bozanta Mare, spre Aeroport, o face podul Tony. Aici am zis ca sa fiu si putin obraznic am construit acest pod si eu consider ca Bozanta este fieful meu, sunt medic veterinar, acolo sunt multi crescatori de animale si i-am dat numele dupa numele meu. Pe raul Nistru, legatura dintre cartierul Busag si zona rezidentiala am construit podul Ronelo”.

Astazi pe site-ul de socializare facebook.com, pe pagina oficiala a edilului din Tautii Magheraus au aparut fotografii cu noile denumiri.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA