AcasăNews AlertPremieră ACTUALMM.ro - FURT GAZE - IPJ Maramureş confirmă ştirea publicată de...

Premieră ACTUALMM.ro – FURT GAZE – IPJ Maramureş confirmă ştirea publicată de noi în 20 ianuarie 2012 privind infracţiuni la legea gazelor

spot_img

DISTRIBUIȚI

În 20 ianuarie 2012 www.2.actualmm.ro a prezentat în PREMIERĂ informaţii conform cărora nume grele din Baia Mare aflate pe lista hoţilor de gaze naturale. Iată că informaţiile noastre s-au adeverit şi astăzi, 8 februarie 2012, IPJ Maramureş a prezentat publicului o informare conform căreia la Poliţia Municipiului Baia Mare s-au primit 153 de sesizări privind săvârşirea infracţiunii de deteriorare, modificare fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale furnizate, în conformitate cu Legea Gazelor, art 104. În prezent se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor. De asemenea, în cauze s-a solicitat şi expertizarea contoarelor respective, de către specialiştii în domeniu. Există un cerc de suspecţi.

S-au înregistrat, de asmenea, în total 31 de furturi de contoare de gaz, pe raza municipoiului Baia Mare. În aceste cauze s-au întocmit lucrări penale şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt sau furt calificat, pentru identificarea autorilor şi propunerea soluţiilor legale care se impun. Având în vedere cele semnalate, conducerea IPJ Maramureş a dispus la nivelul instituţiei, constituirea unui grup de lucru care se ocupă de cercetarea acestor fapte, identificarea autorilor şi propunerea soluţiilor legale în domeniu. S-au dispus, de asemenea şi alte activităţi, în cooperare cu reprezentanţii EON Gaz, cu scop de prevenire şi combatere a infracţiunilor la Legea Gazelor.

Ştirea publicată de ACTUALMM.ro în 20 ianuarie 2012

În ultimele două zile s-a produs o mare agitație printre cei peste 300 de consumatori casnici și persoane juridice care apar pe lista celor care sunt acuzați că au furat cantități impresionante de gaze naturale. Hoții au fost depistați după ce furnizorul industrial a făcut cercetări amănuțite, atenționat de valoarea foarte mică a consumului de gaze din ultima perioadă, în comparație cu cea din lunile trecute. Bunăoară, un mare producător de produse de patiserie din buricul târgului, avea consumul aproape egal cu cel al unei vile ceva mai răsărite. Furtul de gaze a fost posibil prin intervenția la contoare, astfel încât doar o cantitate mică era înregistrată. Evident, intervențiile (deosebit de migăloase) au fost executate de adevărați specialiști în materie, contra unor sume apreciabile de bani. Din ceea ce s-a ”răsuflat” până în prezent, pe listă apar câteva cunoscute firme din domeniul panificației, metalurgiei, construcții, dar și una care, printre altele, editează un cotidian local. La sectorul ”persoane fizice” se regăsesc nume cunoscute de politicieni (inclusiv consileri locali și județeni), șefi de instituții, medici, afaceriști ș.a. Așteptăm cu încredere să se termine cercetările și listele să fie făcute publice, pentru a ne putea minuna împreună.

CITEŞTE ŞI AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA