AcasăActualitate112PREJUDICIU DE 1,3 MILIOANE DE EURO - Zeci de percheziţii la o...

PREJUDICIU DE 1,3 MILIOANE DE EURO – Zeci de percheziţii la o grupare specializată în evaziune fiscală în domeniul comerţului cu extensii de păr

DISTRIBUIȚI

PREJUDICIU DE 1,3 MILIOANE DE EURO Zeci de percheziţii au avut loc, miercuri, în judeţele Mureş, Suceava, Constanţa, Argeş, Iaşi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală în domeniul comerţului cu extensii de păr, prejudiciul în acest caz depăşind 1,3 milioane de euro, conform News.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au făcut, miercuri, 40 de percheziţii la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, în judeţele Mureş, Suceava, Constanţa, Argeş, Iaşi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti.

Potrivit DIICOT, mai multe persoane, acţionând în numele şi interesul societăţilor/PFA-urilor care comercializează extensii de păr, s-au constituit într-un grup infracţional organizat (la nivelul mai multor societăţi).

”De asemenea, s-a mai reţinut că mai multe persoane, acţionând în numele sau în interesul societăţilor comerciale/PFA-urilor care desfăşoară activităţi de comercializare a extensiilor de păr, au ascuns în mod repetat sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor produselor indicate anterior (fie prin declararea unei cantităţi mai reduse de marfă decât cea importată, fie prin declararea unei valori mai reduse a mărfii importate decât valoarea reală) în scopul sustragerii de la plata taxelor vamale şi a TVA”, arată DIICOT.

Marfa importată a fost comercializată fără înregistrarea în actele contabile şi în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor astfel realizate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeşte 1,3 milioane de euro.

Până în prezent, în urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 4.120 de euro, 4.070 de dolari, 250 de lire, 200 de franci elveţieni şi 17.000 de lei, precum şi 17 telefoane mobile, 8 laptopuri, 3 calculatoare, 11 stick-uri de memorie, 4 hard-diskuri externe, o tabletă şi un card de memorie.

sursa INFO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA