Acasăoameni noiPREJUDICIU DE PESTE 2,2 MILIOANE LEI - O firmă clujeană și un...

PREJUDICIU DE PESTE 2,2 MILIOANE LEI – O firmă clujeană și un subprefect implicaţi în frauda amenzilor de circulație

spot_img

DISTRIBUIȚI

PREJUDICIU Mai multe percheziţii au loc la Prefectura Giurgiu, dar şi la sediul CNADNR.

PREJUDICIU Această ancheta îl vizează pe actualul subprefect din Giurgiu pentru fapte săvârșite în perioada în care era director al Direcției de Taxe Locale din județ.

Există suspiciunea că aceasta ar fi acordat un contract către o firmă privată din Cluj pentru colectarea cota-valorii amenzilor rutiere care nu mai ajungeau la bugetele primăriei.

La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale efectuează 14 percheziții la sediul unor instituţii şi societăţi comerciale, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de uzurparea funcţiei, cu consecinţe deosebit de grave. În cauză, se beneficiază de suportul de specialitate al din IGPR.

În această dimineaţă, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. efectuează 14 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Giurgiu, la sediul unor instituţii şi societăţi comerciale, precum şi la locuințele unor persoane implicate în săvârşirea infracţiunii de uzurparea funcţiei, cu consecinţe deosebit de grave.

De asemenea, sunt puse în aplicare 6 mandate de aducere a persoanelor vizate, în vederea audierii lor şi pentru dispunerea de măsuri.

Din cercetări a reieșit că funcţionari din cadrul unei instituții ar fi încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele şi pe seama autorităţii administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line.

Platforma utilizată nu era acreditată şi autorizată de către instituţiile abilitate pentru desfăşurarea acestei activităţi.

Astfel, ar fi fost încasați, în perioada iunie 2015–iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate on-line, fiind vătămate drepturile şi interesele unităților administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, la activități participând și polițiști din carul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează, în cursul zilei de astăzi un număr de 14 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti  şi a  judeţelor GIURGIU ŞI CLUJ, la sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi la domiciliile/reşedinţele unor persoane fizice, în privinţa cărora există indicii temeinice de comitere a  infracţiunii de uzurparea funcţiei cu consecinţe deosebit de grave, prev. de art.300 C.pen. rap. la art.309 C.pen.

citeşte şi STATUL ARE NEVOIE DE BANI – Locuințele ANL nu se vor mai vinde tinerilor

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că funcţionari din cadrul unei autorităţi administrativ-teritoriale locale au încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele şi pe seama autorităţii administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line.

 

Asta în condiţiile în care platforma utilizată nu era acreditată şi autorizată de către instituţiile abilitate pentru desfăşurarea acestei activităţi, în baza căreia, societatea comercială implicată ar fi primit un comision de 5% din valoarea totală a amenzilor încasate.
În acest mod, unitatea administrativ-teritorială care a încheiat protocolul ce face obiectul cercetărilor a încasat în perioada iunie 2015 – iulie 2016 suma de peste 2.270.000 lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate on-line, fiind vătămate, astfel, drepturile şi interesele celorlaltor unităţi administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare.

În cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti  se efectuează, în prezent, acte de cercetare specifice fazei de urmărire penală in rem, fiind emise de către procuror 6 mandate de aducere, în vederea asigurării prezenţei la audieri a persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Organele de urmărire penală beneficiază de sprijin din partea poliţiştilor din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Operaţiuni Speciale, a  Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj – S.I.C.E. şi a inspectorilor din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Precizăm că faza de urmărire  penală este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA