spot_img
AcasăActualitatePREGĂTIȚI PENTRU PAȘTE – Maramureșenii au la dispoziție două puncte autorizate de...

PREGĂTIȚI PENTRU PAȘTE – Maramureșenii au la dispoziție două puncte autorizate de sacrificare a mieilor unde au posibilitatea să verifice carnea

DISTRIBUIȚI

PREGĂTIȚI PENTRU PAȘTE  Crescătorii de oi din Maramureş pun la dispoziţie miei care pot fi sacrificaţi în două puncte autorizate din judeţ. Astfel, în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, maramureşenii au posibilitatea să verifice carnea de miel pe care o vor pune pe masă de Paşte. Crescătorii de oi spun că vânzările sunt slabe şi mieii prea mici.

Potrivit directorului DSVSA Maramureş, Vasile Pop, cumpărătorii de miei din cele două puncte din judeţ vor beneficia de expertiza medicilor veternari, pentru a avea siguranţă în ce priveşte calitatea cărnii.

„De mâine (marţi, n.r.) asigurăm expertiza sanitar veterinară a tuturor  mieilor care se cumpără şi apoi se sacrifică în acel punct temporar de sacrificiu. Personalul nostru asigură acest serviciu până sâmbătă, inclusiv. Ei verifică carnea şi o marchează cu ştampila «bun pentru consum», a spus Vasile Pop.

La Sighetu Marmaţiei, punctul de sacrificare a mielilor se află în curtea SCPCB, la fel ca şi anul trecut. În Baia Mare, punctul de sacrificare a mieilor se află peste drum de piaţa en-gros, pe strada Mihai Eminescu, nr. 67. Târgul de miei s-a deschis încă de joia trecută, înainte de Paştele sărbătorit de credincioşii de rit catolic.

Citește continuarea pe Adevărul.ro.

 

Citește și: http://2.actualmm.ro/statistica-trista-maramuresul-codas-la-adoptii-si-in-2017-numai-2-copii-au-fost-incredintati-in-familii/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA