AcasăAdministrațiePREGĂTIRI PENTRU NOUL AN ȘCOLAR - Prefectul de Maramureș și inspectorul șef...

PREGĂTIRI PENTRU NOUL AN ȘCOLAR – Prefectul de Maramureș și inspectorul șef al ISU Maramureș au început verificările instituțiilor de învățământ

spot_img

DISTRIBUIȚI

PREGĂTIRI PENTRU NOUL AN ȘCOLAR  Prefectul Vasile Moldovan și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, colonel Pavel Baltaru s-au deplasat în teren pentru efectuarea de verificări cu privire la stadiul pregătirii unităților de învățământ pentru noul an școlar de învățământ 2019-2020.

Având în vedere dispozițiile domnului Viceprim-ministru pentru Implementarea Parteneriatelor Strategice ale României, Ministru interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, am verificat stadiul pregătirii la unități de învățământ de nivel preșcolar, primar-gimnazial și liceal. Avem unități de învățământ care au fost afectate de fenomenele meteorologice periculoase și care trebuie să efectueze lucrări la acoperișul clădirii, respectiv săli de clasă, fațadă și copertine afectate de grindină.

La Grădinița cu Program Normal din localitatea Băița se lucra la schimbarea integrală a acoperișului și izolarea termică a imobilului. De asemenea, sunt unități de învățământ în care se efectuează lucrări de reparații curente și igienizări. Împreună cu inspectorul șef Pavel Baltaru am decis acordarea sprijinului necesar unităților de învățământ pentru obținerea autorizației/avizului de securitate la incendiu, dar și pentru întocmirea planului de securitate la incendiu, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

În Maramureș au fost cuprinse în programele PNDL 82 de unități de învățământ. S-au finalizat lucrările la 19 clădiri și sunt în execuție la alte 35 de clădiri. Acțiunile de verificare a unităților de învățământ în vederea asigurării începerii în bune condiții a anului școlar vor continua și în perioada următoare.

 

Informații furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA