AcasăEvenimentSportPREGĂTIRI PENTRU LIGA FLORILOR - Două noi jucătoare au semnat cu CS...

PREGĂTIRI PENTRU LIGA FLORILOR – Două noi jucătoare au semnat cu CS Minaur Baia Mare

DISTRIBUIȚI

PREGĂTIRI PENTRU LIGA FLORILOR Conducerea Clubului Sportiv Minaur Baia Mare face demersuri pentru întărirea lotului în vederea partidelor importante care au mai rămas.

În special pentru cea cu SCM Timișoara, dar și pentru viitoarele confruntări din Liga Florilor.

În acest sens CS Minaur și-a asigurat încă de pe acum serviciile a două noi jucătoare care vin să completeze lotul cu care echipa luptă pentru promovarea de la finele acestui sezon.

Prima pe lista noilor handbaliste este Elena Avdekova.

Pentru iubitorii de handbal băimăreni acest nume nu ar trebui să fie străin, deoarece Elena a jucat pe parchetul Sălii Sporturilor „Lascăr Pană” cu exact doi ani în urmă, pe vremea când evolua la Rostov Don și învingea HCM Baia Mare într-un meci din Liga Campionilor, rusoaica contribuind atunci cu două goluri la înfrângerea echipei gazdă.

Născută la 9 ianuarie 1989, în îndepărtata Siberie de Sud, la Novokuznetsk, un mare oraș industrial rus, Elena a debutat în handbalul mare la doar 17 ani, la Dinamo Volvograd, în 2006.

Evoluțiile sale constant bune au impus-o ca o extremă stângă de bază a echipei, motiv pentru care nu a mai părăsit Volvogradul timp de peste 8 ani.

Alături de această echipă a jucat 6 sezoane în Liga Campionilor, 4 ediții în Cupa EHF și în nenumărate alte competiții internaționale oficiale sau amicale.

 

O a doua achiziție a clubului, în vederea creșterii calității jocului pe linia de 9 metri, este cea a clujencei Corina Paula Biriș.

Minaur a ajuns la o înțelegere cu jucătoarea de la Universitatea Cluj, aceasta urmând să evolueze pe postul de inter stânga.

În vârstă de 20 de ani, Biriș s-a născut în Cluj Napoca la 20 iunie 1997 și s-a format ca jucătoare la CSS Viitorul din localitate.

A debutat la echipa de senioare în 2014, alături de care a evoluat în Liga Națională feminină în ultimele 3 sezoane. Corina are 1,77 metri înălțime și este a doua jucătoare care ajunge din Cluj la Baia Mare, după transferul din vară al Cristinei Enache.

Tânăra handbalistă clujeancă are la activ și câteva selecții la loturile naționale de junioare și de tineret și o participare în Cupa Cupelor, în sezonul 2014-2015.

Info minaur.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA