spot_img
AcasăNews AlertPREGĂTIRI - Strategia administrației publice locale din Baia Mare în privința activităților...

PREGĂTIRI – Strategia administrației publice locale din Baia Mare în privința activităților de deszăpezire pregătite pentru iarna 2015-2016

DISTRIBUIȚI

Priorități noi în ceea ce privește activitatea de deszăpezire care va fi efectuată în această iarnă în municipiul Baia Mare. În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, 23 noiembrie, primarul Cătălin Cherecheș a arătat că principala prioritate în sezonul rece o va reprezenta curățarea de zăpadă și gheață a străzilor din cartierele băimărene. Mai mult, peste 150 de persoane din categorii defavorizate vor fi implicate în activitatea de deszăpezire.

Acestea vor lucra pe sectoarele de trotuare și parcări din municipiul Baia Mare.
Pentru a evita situațiile neplăcute privind circulația greoaie din cauza depunerii zăpezii, primarul Cătălin Cherecheș a solicitat societății private care se ocupă de deszăpezire să suplimenteze numărul de utilaje mici în cartierele băimărene.

deszapezire-catalin
„Vreau foarte mult să arăt faptul că douăzeci de utilaje mari stau degeaba dacă ele nu pot intra pe străzile din cartierele municipiului Baia Mare. Așadar, am solicitat societății care va presta deszăpezirea să vină și cu utilaje mici și pentru a fi sigur că lucrul acesta se întâmplă am solicitat și Serviciului Public Ambient Urban să închirieze câteva utilaje mici pentru a putea să venim și să compensăm o potențială inactivitate sau o deszăpezire defectuoasă a celor de la firma privată”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.
Față de anul trecut, în această iarnă în activitatea de deszăpezire vor fi integrate și 150-180 de persoane cu probleme sociale. Aceștia vor beneficia de echipamente și unelte, coordonați fiind de către o persoană specializată. Ei vor acționa în zona trotuarelor și a parcărilor din municipiul Baia Mare.

„Vor ști pe grupe exact unde trebuie să se întâlnească, chiar în această săptămână vom face o simulare în acest sens. Foarte multe dintre aceste persoane sunt de etnie romă, beneficiare de ajutoare sociale și cred că treaba lor este să se recredibilizeze în ochii comunității. Nu se pot recredibiliza decât prin muncă. Sunt convins că și ei vor avea o mare plăcere să contribuie cu ceva pentru comunitate și va fi mare bucurie să vadă întreaga comunitate că și acești oameni muncesc ceva”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș.

Întreaga activitate de deszpăzire, în special cea care va fi realizată de persoanele care beneficiază de ajutor social, va fi supravegheată de către Ion Pop, directorul societății Urbis și consilierul primarului Cătălin Cherecheș pe probleme de deszăpezire și salubrizare.
Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA