spot_img
AcasăActualitateSocialPrefectul Anton Rohian preocupat de servicii de calitate pentru cetăţeni

Prefectul Anton Rohian preocupat de servicii de calitate pentru cetăţeni

DISTRIBUIȚI

Prefectul Anton Rohian este preocupat ca cetăţenii să beneficieze de servicii de calitate pe care le oferă instituţiile publice. În acest context, a intervenit pentru remedierea unor deficiienţe constatate la sediul clădirii în care funcţionează Serviciul Public Comunitare de Evidenţă a Paşapoartelor Simple şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş.

Prefectul de Maramureş a spus: “Este o clădire reprezentativă, unde cetăţenii apelează fie pentru preschimbarea documentelor, fie pentru susţinerea examenelor în vederea obţinerii permisului de conducere sau obţinerea paşaportului simplu ori biometric. Populaţia trebuie să beneficieze de servicii la standarde de calitate care să satisfacă nevoile acestora. Am vizitat clădirea şi am fost nemulţumit de unele deficenţe constatate, respectiv de eficientizare a costurilor pentru plata utilităţilor şi de întreţinere a imobilului. Cu sprijinul Primăriei Baia Mare, respectiv a domnului primar Cătălin Cherecheş a fost refăcut mobilierul bancar din zonă, dar şi partea ambientală. S-au plantat flori, zona verde a fost reamenajată, băncile schimbate ca cetăţenii care aşteaptă să intre la examen să se simt confortabil. De asemenea, în interior s-au vopsit pereţii din zona de lucru cu publicul şi reamenajat sectorul în care sunt amplasate plantele. Scaunele defecte din hol şi din sala de aşteptare la examenul teoretic au fost scoase şi vor fi înlocuite. De asemenea, am luat măsurile necesare pentru combaterea cerşetoriei, cu sprijinul inspectorilor şefi, comisar şef de poliţie Dr. Viorica Marincaş, respectiv general de brigadă Lucian Irimuş. Un echipaj mixt de ordine publică (poliţie-jandarm) este în prezent în zonă, dar şi un angajat din cadrul celor două servicii, echipat în uniforma specifică descurajează practicarea fenomenului de cerşetorie, atât în interiorul instituţiei, cât şi în afara clădirii, perimetrul aparţinător”.

Noi am cerut fonduri de la Bucureşti pentru eficientizarea clădirii, însă până îi voi primi trebuie să arătăm că suntem buni gospodari şi că găsim soluţii la problemele care pot fi rezolvate pe plan local. Mai avem de rezolvat instalaţia de climatizare. Pentru început vor fi verificate şi schimbate garniturile învechite (chedere) de la geamuri. Vor fi izolate ţevile de la centrala termică pentru a reduce pierderile de căldură pe timpul iernii. După ce vom primi fondurile necesare de la ministerul de resort se va proceda la realizarea proiectului unitar care să contribuie la funcţionarea instalaţiei de climatizare a clădirii şi care să reducă costurile în perioadele de vară şi iarnă.

Purtător de cuvânt, Dan Bucă

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA