spot_img
AcasăAlteleEconomicPRECIZĂRI MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE - România se încadrează în ţinta de deficit...

PRECIZĂRI MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE – România se încadrează în ţinta de deficit în 2017

DISTRIBUIȚI

PRECIZĂRI MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Referitor la comunicatul Eurostat privind deficitul bugetar în trimestrul I 2017 pentru România Ministerul Finanţelor Publice face unele precizări.


Valoarea comunicată de 3,2% din PIB este calculată pe baza soldului ESA ajustat sezonier, reflectând componenta de trend a deficitului bugetar înregistrat în trimestrele anterioare din 2016, și raportată la PIB din trimestrul I, trimestru în care PIB înregistrează de obicei cea mai redusă valoare nominală din cele 4 trimestre ale anului.

În 2016 PIB în trimestrul I a fost de 146,4 miliarde de lei în timp ce valoarea cea mai ridicată a PIB-ului trimestrial s-a înregistrat în trimestrul IV de 228,9 miliarde de lei.

De asemenea, în datele publicate de Eurostat se observă că același indicator a înregistrat un maxim de 3,6% din PIB în trimestrul II 2016, în timp ce valoarea înregistrată în trimestrul I din 2016 a fost de 3,1% din PIB.

Raportat la perioada comparabilă din 2016 (trimestrul I) se observă că deficitul bugetar a crescut doar marginal cu 0,1pp la 3,2% din PIB, ceea ce sugerează că ținta de deficit pentru finalul anului 2017 este în program.

Ministerul Finanţelor Publice

foto

Citeşte şi ÎN URMA ACŢIUNILOR DIN ULTIMELE ZILE – Peste 3.000 pachete cu ţigări şi 165 kg legume şi fructe confiscate de poliţişti

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA