AcasăAlteleEconomicPRECIZĂRI MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE - România se încadrează în ţinta de deficit...

PRECIZĂRI MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE – România se încadrează în ţinta de deficit în 2017

spot_img

DISTRIBUIȚI

PRECIZĂRI MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Referitor la comunicatul Eurostat privind deficitul bugetar în trimestrul I 2017 pentru România Ministerul Finanţelor Publice face unele precizări.


Valoarea comunicată de 3,2% din PIB este calculată pe baza soldului ESA ajustat sezonier, reflectând componenta de trend a deficitului bugetar înregistrat în trimestrele anterioare din 2016, și raportată la PIB din trimestrul I, trimestru în care PIB înregistrează de obicei cea mai redusă valoare nominală din cele 4 trimestre ale anului.

În 2016 PIB în trimestrul I a fost de 146,4 miliarde de lei în timp ce valoarea cea mai ridicată a PIB-ului trimestrial s-a înregistrat în trimestrul IV de 228,9 miliarde de lei.

De asemenea, în datele publicate de Eurostat se observă că același indicator a înregistrat un maxim de 3,6% din PIB în trimestrul II 2016, în timp ce valoarea înregistrată în trimestrul I din 2016 a fost de 3,1% din PIB.

Raportat la perioada comparabilă din 2016 (trimestrul I) se observă că deficitul bugetar a crescut doar marginal cu 0,1pp la 3,2% din PIB, ceea ce sugerează că ținta de deficit pentru finalul anului 2017 este în program.

Ministerul Finanţelor Publice

foto

Citeşte şi ÎN URMA ACŢIUNILOR DIN ULTIMELE ZILE – Peste 3.000 pachete cu ţigări şi 165 kg legume şi fructe confiscate de poliţişti

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA