AcasăNews AlertPOZIȚIONARE DECENTĂ – Maramureșul, pe locul 14 în topul județelor cu cei...

POZIȚIONARE DECENTĂ – Maramureșul, pe locul 14 în topul județelor cu cei mai mulți turiști străini atrași în prima parte a anului 2017

DISTRIBUIȚI

POZIȚIONARE DECENTĂ  Un milion de turişti străini s-au cazat în hotelurile din ţară în prima jumătate a acestui an, trafic în creştere cu 8,5% faţă de perioada similară a anului trecut, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Județul Maramureș are o poziționare decentă în topul județelor cu cei mai mulți turiști străini atrași în primul semestru al anului 2017. Județul nostru se află pe locul 14 din cele 41 de județe ale României. Potrivit analizei, nu mai puțin de 10.003 turiști străini au călcat pragul județului nostru. Aceasta este vestea bună. Vestea proastă e că sunt cu 7,2% mai puțini decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Înafară de vecinii din Satu Mare, cu o scădere a numărului de turiști de aproape 19% față de anul trecut, restul județelor vecine ale Maramureșului au avut parte de o creștere semnificativă a numărului de turiști care le-au vizitat (exmplu: Sălaj 41%, Cluj 39,2%). Desigur, este vorba doar despre primul semestru al anului iar analiza este bazată pe numărul de turiști străini care s-au cazat oficial la unități hoteliere, astfel că numărul străinilor care și-au petrecut vacanța în Maramureș poate fi cu mult mai mare.

Ca număr de turişti străini cazaţi în hoteluri, Braşov, Timiş, Cluj şi Sibiu sunt judeţele din ţară fruntaşe, cu un total de 207.000 de străini, în creştere cu 23% faţă de perioada similară a anului trecut.

ActualMM

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA