AcasăActualitateSocialPOVEȘTI PREVENTIVE - Siguranța în școli, motiv de discuții la Prefectura Maramureș

POVEȘTI PREVENTIVE – Siguranța în școli, motiv de discuții la Prefectura Maramureș

DISTRIBUIȚI

Astăzi, 24 septembrie 2015, prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a participat la şedinţa de lucru cu tema „Siguranţa în şcoli”, desfăşurată în sala 105 a Palatului Administrativ din municipiul Baia Mare.

„Am convocat această şedinţă pentru a vede, acum la aproape două săptămâni de la începutul anului şcolar, cum ne-am pregătit pentru desfăşurarea acestuia, dacă fiecare din instituţiile convocate aici au respectat ce şi-au asumat în şedinţa anterioară” a punctat prefectul Anton Rohian.

Atât reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie cât şi cei ai Inspectoratului de Jandarmi din judeţul Maramureş au precizat că gestionează cu mare responsabilitate activităţile ce ţin efectiv de siguranţa desfăşurării procesului de învăţământ. Aici au fost amintite activităţile de menţinere a ordinii publice în zonele din proximitatea unităţilor şcolare şi cele de prevenire a violenţei, a consumului de bauturi alcoolice şi droguri, a traficului de minori.

Totodată, reprezentanţii IPJ Maramureş au prceizat faptul că, din punct de vedere al siguranţei, cele mai vulnerabile unităţi de învăţământ din Maramureş sunt şcolile şi liceele de mari dimensiuni din cele două municipii (Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei) dar şi cele din Borşa.

Prefectul Anton Rohian, la finalul discuţiilor, a transmis reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judetului Maramureş, să gestioneze mai eficient traficul în zonele intens circulate ale municipiului Baia Mare la orele dimineţii: „Aş dori ca dimineaţa, înainte de ora 8, cei de la Poliţia Rutieră să nu stea în maşini! Aş dori să fie acolo, în stradă, să fludizeze circulaţia şi să fie atenţi la siguranţa elevilor, în special în zonele unde este trafic intens dimineaţa! Nu să stea doar să pândească şoferii care nu acordă prioritate şi să fugă după ei…” a conchis prefectul judeţului Maramureş.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA