spot_img
AcasăAdministrațiePOȚI DEPUNE ȘI TU UN PROIECT! – Bugetarea participativă, o inițiativă care...

POȚI DEPUNE ȘI TU UN PROIECT! – Bugetarea participativă, o inițiativă care oferă șansa băimărenilor să își transforme ideile în proiecte ale comunității

DISTRIBUIȚI

POȚI DEPUNE ȘI TU UN PROIECT!  Inițiativa anunțată mai demult de către primarul Cătălin Cherecheș a prins contur. Pe site-ul baiamareactiv.ro, băimărenii care au idei care pot îmbunătăți condițiile din cartiere sau din întreg orașul pot să propună proiecte administrației locale. Mai mult, cetățenii pot participa activ la identificarea proiectelor prioritare în Baia Mare. Începând de astăzi, băimărenii pot stabili cum sunt cheltuiți banii comunității în interesul cetățenilor.

DESCRIEREA INIȚIATIVEI

La nivel european, populația dorește să fie din ce în ce mai implicată în deciziile care se iau în gestionarea resurselor comunității locale. Municipiul Baia Mare nu face excepție de la acest trend, iar cetățenii încep să se implice în inițiative și activități civice.

Mai mult, administrația locală a întreprins în ultima perioadă acțiuni și demersuri care arată clar dorința de a implica comunitatea în mod direct și activ în dezvoltarea orașului.

În vederea întăririi spiritului civic și participării cetățenilor în mod activ la activități de îmbunătățire a calității vieții în cadrul Municipiului Baia Mare, precum și în vederea creșterii portofoliului de idei de proiecte pentru municipalitate, vă propunem implementarea unei soluții de bugetare participativă la nivelul municipiului, prin dezvoltarea unui sistem informatic ce permite alocarea unui buget și colectarea unor idei de proiecte din partea cetățenilor.

Modalitatea de selecție a proiectelor ce urmează a fi alocate este pe baza votului cetățenilor.

Bugetarea participativă este o oportunitate oferită cetățenilor de către municipalitate, prin care aceștia își pot propune ideile de dezvoltare a urbei, iar cele mai bune idei sunt alese prin votul nostru, al tuturor și implementate.

Această abordare pune în prim-plan nevoile și aspirațiile noastre cetățenești și ne oferă posibilitatea de a crea, cu sprijinul Primarului și al Consiliului Local, orașul în care ne dorim să trăim. Avem, totodată, posibilitatea de a rezolva problemele, valorifica oportunitățile și stabili prioritățile comunității noastre pentru a ridica standardele de viață și calitatea acesteia în Baia Mare.

Bugetul local este constituit în mare parte din taxele și impozitele pe care noi, cetățenii, le plătim, iar prin participarea la procesul de bugetare participativă avem posibilitatea să decidem cum vor fi utilizați o parte din acești bani.

Procesul este unul deschis tuturor băimărenilor, transparent, primăria urmând a implementa proiectele care acumulează cel mai mare număr de voturi din partea comunității.

Poți urmări, respectiv transmite ideile tale, AICI.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA