AcasăActualitatePoliticPOST VACANTAT - Sorina Pintea a renunțat oficial la mandatul de senator,...

POST VACANTAT – Sorina Pintea a renunțat oficial la mandatul de senator, Pop și Rohian sunt în așteptare

DISTRIBUIȚI

POST VACANTAT Plenul Senatului a luat act, miercuri, de demisia social-democratei Sorina Pintea și a vacantat postul de parlamentar deținut de aceasta.

Proiectul de hotărâre a Senatului privind vacantarea postului a fost aprobat cu 104 de voturi ”pentru”. Sorina Pintea a informat, luni, Biroul permanent al Senatului că renunță la mandatul său de parlamentar și optează pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

“Subsemnata Pintea Sorina, senator ales în circumscripția electorală 26 Maramureș, în legislatura 2016 – 2020, vă aduc la cunoștință faptul că demisionez din funcția de senator și optez pentru funcția pe care o dețin de manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, începând cu data de 3.02.2017, în conformitate cu art.17 alin. 1 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor”, se arată în documentul prezentat conducerii Senatului.

Mandatul de senator la care a renunțat Sorina Pintea va fi atribuit unuia dintre cei aflați pe lista candidaților cu care PSD s-a prezentat la alegerile din 11 decembrie. Pe locul doi se găsește Liviu Marian Pop, cel care a reprezentat Maramureșul la același nivel și în mandatul 2012-2016. Conform regulamentului, el ar trebui să preia mandatul vacantat, dar există posibilitatea ca beneficiarul acestei renunțări să fie Anton Rohian, fost prefect al județului, aflat pe locul trei pe respectiva listă.

Liviu Marian Pop a fost numit de premierul Sorin Grindeanu secretar de stat în Ministerul Educației. După cum se știe funcția de secretar de sta nu poate fi ocupată de un parlamentar, așa că Pop trebuie să renunțe la una dintre ele. Dacă va rămâne membru al Guvernului, mandatul de senator îi va reveni lui Anton Rohian.

Dincolo de alegerea pe care o va face Liviu Marian Pop, cel mai mult contează decizia pe care o va lua conducerea PSD, în speță președintele Liviu Dragnea, cel care a fost stăpânul listelor și șeful de necontestat din campania electorală. Probabil că se va alege varianta prin care toată lumea să fie mulțumită, adică Pop să rămână secretar de stat, iar Anton Rohian să meargă în Senatul României.

Grigore Ciascai

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA