spot_img
AcasăAdministrațieGHIDURI DE FINANŢARE - Posibilități de accesare a fondurilor europene, prezentate la...

GHIDURI DE FINANŢARE – Posibilități de accesare a fondurilor europene, prezentate la Instituția Prefectului

DISTRIBUIȚI

 

GHIDURI DE FINANŢARE Instituția Prefectului – Județul Maramureș, în colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020, la nivelul Regiunii Nord-Vest, au organizat miercuri, 1 martie 2017, la Palatul Administrativ din Baia Mare, prezentarea versiunilor finale ale Ghidurilor solicitantului pentru Axele prioritare 3 și 8.

GHIDURI DE FINANŢARE În deschiderea întâlnirii, prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, a menționat că o întâlnire similară a fost organizată în cursul anului trecut cu AFIR, și că în viitor vor urma întâlniri pentru facilitarea accesării fondurilor de către întreprinderile mici și mijlocii.

Se va încerca organizarea unor astfel de evenimente, menite să faciliteze accesul la fondurile europene, și în județ, pe regiuni.

De data aceasta, au fost invitați să participe primarii UAT-urilor din Maramureș, precum și reprezentanți ai unor instituții și autorități publice.

Prima prezentare a aparținut Laviniei Hopîrtean, expert evaluare selecție contractare, care a vorbit despre Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiție 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice (îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii – pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu peste ultimul nivel, planșeu peste subsol, a șarpantelor și învelitoarelor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii; introducerea, reabilitarea și modernizarea, după caz, a instalațiilor pentru prepararea, reabilitarea și modernizarea, după caz, a instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare și climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv sisteme de răcire pasivă, precum și achiziționarea și instalarea echipamentelor aferente și racordarea la sistemele de încălzire centralizată, după caz; utilizarea surselor de energie regenerabilă, pentru asigurarea necesarului de energie a clădirii; implementarea sistemelor de management energetic având ca scop îmbunătățirea eficienței energetice și monitorizarea consumurilor de energie (ex. achiziționarea, instalarea, întreținerea și exploatarea sistemelor inteligente pentru gestionarea și monitorizarea oricărui tip de energie pentru asigurarea condițiilor de confort interior) etc.

Alocarea financiară este de 326,16 milioane euro, din care pentru regiunea Nord-Vest 41,61 milioane euro. Perioada în care pot fi depuse cererile de finanțare este 28 februarie – 28 august 2017. Cele care pot solicita finanțarea sunt autoritățile publice centrale, autoritățile și instituțiile publice locale, precum și parteneriatele între aceste entități.

Cristian Hurducaș, expert evaluare selecție contractare, a prezentat Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Prioritatea de investiție 8.1, Obiectivul Specific 8.3, Grup vulnerabil: persoane vârstnice (reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ dotarea infrastructurii centrelor sociale fără componență rezidențială existente; înființarea de noi centre, crearea/ modernizarea facilităților de acces fizic pentru persoane cu dizabilități etc.).

Alocarea apelului de proiecte este de 26,79 milioane euro, din care pentru regiunea Nord-Vest 3,84 milioane euro. Perioada de depunere a proiectului este 28 februarie – 29 august 2017. Solicitanții de finanțare pot fi: unități administrativ-teritoriale, alte entități de drept public; asociații și fundații, unități de cult, parteneriate între aceste entități.

Ghidurile de finanțare pot fi descărcate de la adresa www.nord-vest.ro.

 

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA