Acasăsinucidere maramuresPOSIBILITATE - Volkswagen ar putea concedia 3.000 de angajați din Germania până...

POSIBILITATE – Volkswagen ar putea concedia 3.000 de angajați din Germania până la sfârșitul lui 2017

spot_img

DISTRIBUIȚI

Volkswagen va concedia probabil 3.000 de angajați din Germania până la sfârșitul lui 2017, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor, adoptate pentru a contracara consecințele scandalului motoarelor trucate, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Pe plan global, Volkswagen are 120 de fabrici la care lucrează peste 600.000 de angajați, inclusiv 270.000 în Germania. Pentru reducerea costurilor, cel mai mare producător auto european va reduce anul acesta investițiile cu un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari), va renunța la sute de angajați cu contracte temporare și la modelele neprofitabile.

„Brandul Volkswagen a demarat un program de eficientizare care afectează toate domeniile, inclusiv costurile cu personalul”, se arată într-o declarație a grupului german.

Grupul Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

La rândul său, Audi a recunoscut că în cazul său 2,1 milioane de mașini pe plan global au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale.

Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA