spot_img
AcasăActualitatePORTRET DE JANDARM - Povestea ofițerului din Maramureș care și-a riscat viața...

PORTRET DE JANDARM – Povestea ofițerului din Maramureș care și-a riscat viața în Afganistan

DISTRIBUIȚI

Se apropie Ziua Jandarmeriei Române, zi cu o semnificație aparte pentru fiecare dintre noi, mai ales în contextul în care ne aflăm. Astfel, ne-am gândit să expunem povestea
domnului colonel Petru Marcel Florișteanu, cadru militar activ al Jandarmeriei Române din anul 2000, de la absolvirea Academiei de Poliție ,, Alexandru Ioan Cuza“- arma jandarmi.
Spiritul cazon și respectul față de instituție sunt doar câteva calități, care l-au determinat să aleagă această armă. Seriozitatea, ambiția și optimismul de care a dat dovadă de-a lungul carierei l-au îndemnat să-și îmbunătățească continuu nivelul de pregătire, participând la mai multe cursuri de specialitate. Poate și faptul că este un bun vorbitor de franceză, engleză și rusă a fost determinant pentru ca în anul 2008 să urmeze Cursul Superior Internațional, curs certificat de către Departamentul Operațiunilor de Menținere a Păcii al ONU, la care Organizația Internațională a Francofoniei manifestă un deosebit interes, iar în anii 2007, 2008 și 2011 a urmat cursuri de pregătire pentru misiuni internaționale.

În perioada noiembrie 2011-mai 2012 ofițerul a participat la misiunea internațională în cadrul N.T.M., în Afganistan, acolo unde simţi la tot pasul cât de valoroasă este viaţa şi cât de fragilă e, riscurile fiind la tot pasul. În Afganistan a executat misiunea de mentorat și de instruire în centrele de pregătire ale poliției afgane. Recunoaște că nu a fost ușor, că moralul e cea mai importantă armă iar spiritul de echipă și sprijinul necondiționat al camarazilor este esențial într-o astfel de misiune. A învățat să respecte diversitatea culturală și mai ales religioasă, reușind să-și ajute toți colegii, cu care, ulterior, a rămas bun prieten.

Din anul 2014 ofițerul se află la conducerea Jandarmeriei Maramureș, experiența acumulată de-a lungul carierei aducându-și o contribuție semnificativă în ceea ce privește calitățile sale de comandant

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA