AcasăslolvaciaPORȚIA DE ISTORIE - Cinci lucruri inedite despre Leonardo Da Vinci

PORȚIA DE ISTORIE – Cinci lucruri inedite despre Leonardo Da Vinci

DISTRIBUIȚI

PORȚIA DE ISTORIE Da Vinci s-a născut în 1452 lângă Vinci, în regiunea italiană Toscana. Tatăl lui era un notar faimos, numit Messer Piero Fruosino di Antonio da Vinci. Mama lui, Caterina, era o țăranca localnică.

PORȚIA DE ISTORIE Unii experți cred că ea era, de fapt, sclava lui Messer Piero. Părintii lui Da Vinci nu s-au căsătorit niciodată.

Acesta a locuit cu mama lui pana la vârsta de 5 ani și, apoi, s-a mutat cu tatăl lui.

Nu a făcut scoală

Spre deosebire de alți artiști cunoscuți din Renaștere, Da Vinci nu a primit nici un fel de educație școlară formală. Dar a luat lecții particulare acasă la materii ca citirea, scrierea și matematica. Când a devenit adolescent, Da Vinci a fost trimis la Florența să fie ucenicul lui Andrea del Verrocchio, un pictor foarte cunoscut. Și nu a durat mult până ce studentul a devenit maestru. Se spune că după ce Da Vinci a pictat unul dintre îngerașii din lucrarea lui Verrocchio, „Botezul lui Christos”, maestrul a fost atât de umilit de talentul lui Da Vinci, că a jurat că nu va mai picta niciodată.

Multe dintre lucrările lui sunt neterminate

Da Vinci era faimos și pentru că picta foarte încet și că, adeseori, nu își termina lucrările. Pe lângă aceste lucrări neterminate, Da Vinci a lăsat în urmă multe invenții neterminate. De fapt, nu sunt dovezi care să arate că vreo invenție a artistului a fost construită, la fel cum nici una dintre scrierile lui nu au fost publicate în timpul vieții.

A fost persecutat

Când Da Vinci avea 24 de ani, a fost arestat împreună cu alți bărbați fiind bănuit de sodomie. Pentru că nici un martor nu a venit să depună mărturie împotriva artistului și a prietenilor lui, s-a renunțat la acuzații. Da Vinci s-a temut pentru viata lui. În Florența secolului 15, sodomia era o infracțiune pedepsită cu moartea. După ce s-a renunțat la acuzații, Da Vinci a plecat în Milano.

continuarea aici

sursa foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA