AcasăLIFEPORŢIA DE ISTORIE - Centurile de castitate, adevăr sau poveste?

PORŢIA DE ISTORIE – Centurile de castitate, adevăr sau poveste?

spot_img

DISTRIBUIȚI

PORŢIA DE ISTORIE Centurile de castitate – obiecte care, se spune, ar fi fost purtate de femeile din Evul Mediu pentru a le forța să nu aibă relații sexuale- sunt menționate în cultura populară ca fiind o metodă extremă de a păstra fidelitatea.

PORŢIA DE ISTORIE Dar aceste referințe la centuri lipsesc, în mod curios, din cele mai credibile texte, ceea ce îi intrigă pe istorici. Deci ce sunt centurile de castitate și cine le purta?

Potrivit personalului de la muzeul Semmelweis din Budapesta, care a prezentat o expoziție legată de istoria centurilor de castitate în 2010, centurile au fost folosite ca rezolvare la problema plecării cavalerilor în bătălii. Albrecht Classen, autorul  „The Medieval Chastity Belt: A Myth-Making Process” a declarat pentru revista Time că aceste instrumente au fost menționate pentru prima dată într-un tratat scris de Konrad Kyeser în 1405.

Pe langă faptul că dovezile istorice despre existența centurilor sunt foarte puține, se pare că existența acestor instrumente este și lipsită de logică. „Cum ar putea aceste obiecte grele și dure să fie purtate fară să cauzeze răni adânci și infecții în câteva zile? ” se întreabă experții de la muzeul Semmelweis.

Tendința de a crede în mitul centurii de castitate este întemeiată, totuși. „În Europa medievală, orice activitate sexuală care nu avea ca rezultat procrearea era strict interzisă”, spune istoricul Lesley Smith.

sursa info

sursa foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA