AcasăLifestyleMondenPOPULARITATE 2017 - Bacalaureatul, Evaluarea Naţională şi Black Friday, între cele mai...

POPULARITATE 2017 – Bacalaureatul, Evaluarea Naţională şi Black Friday, între cele mai populare căutări ale românilor pe Google

spot_img

DISTRIBUIȚI

POPULARITATE 2017 Bacalaureatul, Evaluarea Naţională, Black Friday, artiste care au încetat din viaţă în acest an, precum Stela Popescu şi Ileana Ciuculete, turneele de tenis Wimbledon şi Roland Garros, dar şi reţete de socată şi tiramisu se numără între cele mai populare căutări ale românilor pe Google în anul 2017.

În apropierea sfârşitului de an, Google a prezentat listele cu cele mai populare căutări realizate în 2017.

Acestea scot în evidenţă oamenii, evenimentele şi subiectele care au captat atenţia românilor în acest an.

Ca în fiecare an, educaţia şi examenele din sistemul de învăţământ românesc sunt cele care au determinat un interes ridicat în căutările pe Google în România.

Evaluarea, bacalaureatul, admiterea la liceu şi titularizarea sunt evenimentele care au alimentat multe dintre căutările românilor de anul acesta.

„Febra” Black Friday şi noutăţile tehnologice s-a văzut şi ele în căutările lui 2017.

Un lucru de remarcat pentru 2017 a fost că tenisul a depăşit fotbalul în căutări, cu turnee ca Wimbledon şi Roland Garros indicând un interes mai mare decât un meci precum România – Danemarca.

Anul acesta a fost un interes ridicat pentru reţeta de socată şi tiramisu (cea originală!), cum se face slime-ul (gelatină de jucărie) şi sucul de roşii, iar la categoriile diete, românii şi-au orientat căutările către variantele indiană, cu cartofi şi Rina.

Astfel, în top 10 al celor mai populare căutări se află: Rezultate bac, Rezultate evaluare naţională, Stats Royale, Emag Black Friday, Picnic cuvânt, Stela Popescu, Calendar ortodox, Ileana Ciuculete, iPhone 8 şi Denisa Manelista.

În top 10 al evenimentelor anului căutate de români pe Google în acest an se află: Bacalaureat, Evaluare naţională, Black Friday, Admitere liceu, Wimbledon, Roland Garros, Concurs titularizare, Eurovision, România – Danemarca şi Uraganul Irma.

La categoria „filme”, cele mai populare căutări făcute de români pe Google în 2017 au fost: „Fifty shades darker”, „Fast and furious 8”, „Dunkirk”, „Descendenţii 2”, „Collateral beauty”, „Thor: ragnarok”, „John Wick 2”, „Beauty and the beast”, „Baywatch” şi „La la land”.

Cele mai populare reţete căutate de români pe Google în acest an au fost: socată reţeta bunicii tiramisu reţetă originală, clătite pufoase reţetă, dulceaţă de căpşuni reţetă, castraveţi bulgăreşti reţetă, salam de biscuiţi reţetă, ciorbă de miel reţetă, reţetă de preparare a papanaşilor, humus reţetă şi spaghete carbonara reţetă.

La categoria „Cum…?”, cele mai populare căutări au fost: cum se face slime, cum se face sucul de roşii, cum se calculează media de admitere la liceu, cum pun floarea pe Facebook, cum se calculează pensia, cum se copilesc roşiile, cum se prepară vişinata, cum arată ambrozia, cum se fierbe porumbul şi cum se face coliva.

La capitolul „Diete”, românii au căutat pe Google mai ales: dieta indiană, dieta cu cartofi, dieta Rina, dieta minune, dieta mediteraneană, dieta ketogenică, dieta Oshawa, dieta disociată 7 zile, dieta Ana Lesko şi dieta cu cartofi şi iaurt.

Căutările anului 2017 sunt realizate pe mai multe categorii, căutând să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii şi instrumente care oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global şi regional.

Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public şi care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp şi termeni utilizaţi.

De asemenea, au fost utilizate instrumente interne care permit realizarea unor analize complexe suplimentare. A fost eliminat spam-ul, căutările de navigare şi cele care se repetă.

Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar şi pe domeniul local (google.ro) şi căutările mobile.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA