AcasăMARAMURESUL ISTORICPonta l-a demis pe secretarul de stat Constantin Chiper și cere schimbarea...

Ponta l-a demis pe secretarul de stat Constantin Chiper și cere schimbarea șefului STS și Romatsa

DISTRIBUIȚI

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri, că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper va fi demis pe motiv de incompetență în cazul coordonării salvării victimelor accidentului aviatic de la Cluj. Totodată premierul cere demiterea șefului STS și Romatsa.

Primele sancțiuni în cazul accidentului aviatic de la Cluj, soldat cu moartea pilotului Adrian Iovan și a studentei Aurelia Ion, au fost luate de premierul Victor Ponta.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Constantin Chper a fost demis din funcție de către premierul Ponta.

Concluzia pe care eu o consider întemeiată este aceea că în cadrul a trei instituţii importante, MAI, Roamtsa şi STS lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi fără o necesară coordonare şi asumare a autorităţii şi responsabilităţii. Din aceste motive, am decis înlocuirea din funcţie a secretarului de stat care răspunde de intervenţiile la situaţii de urgenţă, domnul Chiper de la MAI. De asemenea, solicit ministrului Transportului înlocuirea directorului general Romatsa şi a directorului de operaţiuni. În calitatea de vicepreşedinte al CSAT, voi solicita înscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS şi, prin decizia CSAT, înlocuirea şefului STS şi a persoanelor direct responsabile de nefuncţionarea corespunzătoare a sistemelor tehnice de identificare“, a declarat Ponta.

Ioan Burlui, şeful IGSU, a anunţat în direct la Antena 3 că şi-a prezentat demisia, în urma accidentului aviatic din Apuseni, dar că demisia sa nu a fost acceptată de ministrul Radu Stroe.

“Tocmai ca să nu planeze o suspiciune asupra colegilor mei. Nu este corect ca eu, în calitate de şef, las să pleneze o suspiciune asupra colegilor mei care au lucrat în teren”.

În cele din urmă, Ministrul Radu Stroe a acceptat demisia şefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Sursa: ExclusivNews.ro.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA