AcasăMARAMURESUL ISTORICPonta îi va spune lui Barroso că nu a existat lovitură de...

Ponta îi va spune lui Barroso că nu a existat lovitură de stat, iar Băsescu vorbeşte în numele lui

spot_img

DISTRIBUIȚI

Premierul Victor Ponta a declarat că îi va explica din nou preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în întâlnirea programată pentru luni la Bruxelles, că în România nu a fost o lovitură de stat şi că Guvernul USL este cel legitim, în timp ce preşedintele Băsescu vorbeşte în nume propriu.
Premierul se va afla luni într-o vizită oficială la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene şi cu primul-ministru al Belgiei, Elio Di Rupo.
” Îi voi explica din nou preşedintelui Comisiei Europene, pentru a încheia discuţia, că în România nu a fost o lovitură de stat, că Guvernul este legitim şi că foarte probabil îşi va continua mandatul după alegerile din 9 decembrie. Voi spune că, în timp ce Băsescu a vorbit în numele lui, eu îmi pot permite să vorbesc în numele majorităţii parlamentare şi a opt milioane de români, dacă nu în numele tuturor românilor”, a spus Ponta.
El a susţinut că nu este normal cum a procedat PDL, „exportând” bătălia politică internă şi distrugând astfel imaginea României.
Vizita premierului Victor Ponta la Bruxelles are loc după ce şi preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, joi, la Bruxelles.

În privinţa discuţiei cu premierul belgian, Ponta a precizat că va aborda cu acesta proiectul de colaborare între Poşta Română şi operatorul naţional de poştă din Belgia.
Un document guvernamental prezentat de MEDIAFAX în toamna anului trecut releva intenţia statului de a-şi reduce participaţia la Poşta Română până la 51% din titluri şi de a găsi un investitor strategic care să preia cel puţin 20% din acţiuni, în urma unei majorări a capitalului social. Fondul Proprietatea şi-ar putea reduce cota de participare la Poşta Română la 15% dacă nu va participa la majorarea capitalului.
Reprezentanţi ai operatorilor naţionali poştali din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie şi Suedia şi-au manifestat interesul pentru intrarea în acţionariatul Poştei Române.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA