spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICPonta despre ”adunătura” lui Ungureanu: După muște nu tragem cu tunul, dăm...

Ponta despre ”adunătura” lui Ungureanu: După muște nu tragem cu tunul, dăm cu pliciul! Constituția se va modifica în 2013

DISTRIBUIȚI

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, vineri, că nu se teme de coalizarea forţelor de dreapta şi, referindu-se la unii dintre reprezentanţii acestei construcţii, a opinat că sunt „caraghioşi”.
Întrebat, dacă se teme de Mihai Răzvan Ungureanu şi de forţa de dreapta pe care acesta o construieşte, Ponta a răspuns: „Nu, sincer, sunt caraghioşi, doar domnul Băsescu există”.
„Chiar sunt caraghioşi, sincer. Acuma ce facem? Tragem cu tunul după muşte? Să-mi fie frică de Neamţu, de Papahagi, de Ungureanu? Să fim serioşi”, a adăugat el.
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că în 2013 trebuie să se modifice Constituţia, „indiscutabil” din punctul său de vedere, el arătând totodată că după alegerile parlamentare USL va continua colaborarea cu grupul minorităţilor şi având în vedere acest lucru.
Ponta a spus că parlamentarii din grupul minorităţilor au fost loiali în cooperarea cu el ca prim-ministru şi că după alegerile parlamentare această colaborare va continua.
„Vom continua să colaborăm cu grupul minorităţilor chiar dacă vom avea majoritate absolută, pentru că acesta este acordul între noi şi ne vom ţine de el, au fost corecţi cu noi şi trebuie să ne ţinem de cuvânt”, a precizat el.
„Plus că mai e un lucru esenţial: în 2013 trebuie să modificăm Constituţia, (…) indiscutabil din punctul meu de vedere”, a continuat Ponta. Premierul a vorbit despre „o problemă de structură şi de sistem constituţional” ce trebuie corectată.
„Experienţa până în 1989 şi experienţa cu regimul Traian Băsescu ne-a arătat că avem o problemă de structură şi de sistem constituţional, motiv pentru care Constituţia, aşa cum trebuie să o modificăm în 2013, trebuie să găsească noi asigurări că nimeni nu mai poate să strângă toate puterile în mâna sa şi că instituţiile statului nu mai pot fi blocate între ele şi că nu ajungem în fiecare zi la CC, în care 9 judecători, numiţi politic până la urmă, o zi zic că-i albă, o zi zic că-i neagră, a treia zi că-i portocalie şi a patra că-i verde”, a susţinut el.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA