AcasăMARAMURESUL ISTORICPonta: Băsescu şi Morar au creat şi folosit monstrul stenogramelor, acum se...

Ponta: Băsescu şi Morar au creat şi folosit monstrul stenogramelor, acum se întoarce împotriva lor

DISTRIBUIȚI

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu şi fostul şef al DNA, Daniel Morar, au creat şi folosit „monstrul” înregistrărilor, stenogramelor şi intoxicărilor de presă, el arătând că, în acest moment, „monstrul” acesta se întoarce împotriva celor doi.

„Aşa e când creezi un monstru. L-au folosit domnul preşedinte Băsescu şi domnul Morar acest monstru al înregistrărilor, al stenogramelor, al intoxicărilor de presă şi se întoarce împotriva lor. Ideea este ca în viitor, după ce scăpăm şi de domnul Băsescu, şi de sistemul lui securist, să nu se mai întâmple lucrurile astea şi într-adevăr în dosare să nu mai apară decât stenograme care au legătură cu cauza”, a spus Ponta.
El a precizat că stenogramele prezentate în week-end nu au nicio legătură cu fapte penale. „Pentru mine nu reprezintă nicio supriză, am ştiut tot timpul că Băsecu era de fapt şeful lui Blejnar şi că Blejnar ne controla pe toţi, ne căuta pe toţi la ordinul domnului Băsescu. Asta ştim şi e foarte clar”, a adăugat Ponta.
Premierul a spus că este nemulţumit de faptul că stenogramele apărute nu au legătură cu cauza şi nu au ce căuta la dosar. „Nemulţumirea mea este următoarea: în mod sigur ce s-a întâmplat zilele acestea, şi anume stenograme care nu au nicio legătură cu fapte penale, n-au ce căuta la dosar. Am fost procuror atâţia ani, vă spun sigur că nu ai de ce să pui stenograme, discuţii private care nu au legătură cu fapte penale”, a spus Ponta.
El a precizat că până acum nu s-a sesizat nimeni în legătură cu apariţia în presă a unor astfel de stenograme. „Pe de altă parte însă, s-a mai întâmplat chestia asta de o sută de ori, nu? Începând cu mine – cazul meu a fost special pentru că nici nu exista rechizitoiu, pur şi simplu s-a dat de la DNA că am vorbit la telefon cu domnul Bălan şi i-am zis dacă vea o cafea. Nu ştiu dacă e o faptă penală asta, să bei o cafea. Dar au dat-o la presa pedelistă, sigur. Nu s-a sesizat nimeni. După aceea au apărut în presă stenogramele cu domnul Rus şi domnul Dobre”, a spus Ponta.
El a precizat că apariţia unor astfel de stenograme în presă este ilegală şi a cerut, în acest sens, membrilor CSM să-şi facă treaba pentru care sunt atât de bine plătiţi. „Deci dacă dau stenograme cu duşmani ai domnului Băsescu, e bine şi e legal. Dacă dai stenograme cu domnul Băsescu şi cu domnul Blejnar, e ilegal. Nu ne hotărâm o dată că de fapt e ilegal în toată situaţiile şi CSM-ul ăsta nu poate odată să-şi facă treaba pentru care sunt plătiţi atât de bine?”, a mai spsu Ponta.
Inspecţia Judiciară a CSM s-a sesizat din oficiu, sâmbătă, în urma apariţiei în presă a unor interceptări privindu-l pe Sorin Blejnar, inspectorii verificând dacă procurorul Marian Drilea a respectat procedurile în dosarul fostului şef al Fiscului, ataşând convorbiri care nu au legătură cu cauza.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat pe site-ul instituţiei un comunicat „referitor la sesizarea din oficiu a Inspecţiei Judiciare cu privire la apariţia în mass-media a unor transcrieri provenite din presupuse interceptări ale unor convorbiri telefonice efectuate în dosarul penal în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Sorin Blejnar”.
„Ca urmare a apariţiei în mass-media a unor fragmente din presupuse interceptări efectuate în dosarul penal în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Sorin Blejnar, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, demarând verificări prealabile potrivit art. 45 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată”, se arată în comunicat.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA