AcasăMARAMURESUL ISTORICPolițiștii vor să-și ”branconeze” șeful! Ei au dat un ultimatum ministrului, după...

Polițiștii vor să-și ”branconeze” șeful! Ei au dat un ultimatum ministrului, după care vor ieși să protesteze în stradă

spot_img

DISTRIBUIȚI

 

 Sindicatele din poliţie ameninţă cu proteste, dacă în această săptămână, ministrul Traian Igaş nu stabileşte o întâlnire pentru rezolvarea problemelor legate de drepturile salariale şi condiţiile de muncă. Sindicatul „Pro Lex” precizează, luni, într-o adresă către ministrul Administraţiei şi Internelor, că are în vedere proteste de stradă, dacă în săptămâna 16-20 ianuarie, nu li se soluţionează o serie de revendicări.

Poliţiştii cer acordarea restanţelor la drepturile salariale şi la norma de echipament, acordarea sporului de confidenţialitate pentru promoţia 2009, încadrarea agenţilor de poliţie cu studii superioare în clasele de salarizare corespunzătoare studiilor, reţinerea cotizaţiei sindicale pe statul de plată şi efectuarea deducerii acesteia din impozitul pe venit, potrivit adresei către ministru. „Pro Lex”, împreună cu alte trei sindicate ale poliţiştilor au solicitat o întrevedere ministrului pe aceste probleme din 22 decembrie anul trecut, fără a primi un răspuns.

Poliţiştii au mai protestat în vara anului trecut, nemulţumiţi de anunţatele disponibilizări de la acea dată şi de reducerea normei de hrană. Anunţul poliţiştilor privind intenţia de a ieşi în stradă vine pe fondul a trei zile de proteste violente în Capitală. Câteva mii de oameni au ieşit în stradă la nivel naţional nemulţumiţi iniţial de scandalul dintre preşedintele Traian Băsescu şi fostul subsecretar de stat Raed Arafat, care a dus la demisia din MS a fondatorului SMURD. Oamenii au ieşit să protesteze fiind împotriva proiectului legii sănătăţii iniţiat de consilierii preşedintelui, dar şi de nivelul de viaţă din ce în ce mai scăzut.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA