spot_img
AcasăActualitateSocialPoliţiştii si jandarmii maramureşeni prezenti la deschiderea noului an şcolar

Poliţiştii si jandarmii maramureşeni prezenti la deschiderea noului an şcolar

DISTRIBUIȚI

Jandarmii maramureşeni prezenti la deschiderea noului an şcolar

Jandarmii maramureşeni au participat astăzi, 15 septembrie a.c., la deschiderea anului şcolar 2014-2015, alăturându-se profesorilor, părinţilor şi elevilor la festivităţile dedicate  primei zile  de şcoală. Astfel, jandarmii maramureşeni au transmis prin intermediul reprezentanţilor din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş, mesajul adresat elevilor din învăţământul preuniversitar, aflaţi la începutul unui nou an de studiu. Întrucât s-a participat doar la câteva şcoli şi licee din municipiul Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus şi Fărcaşa, dorim să transmitem gândurile noaste bune tuturor elevilor celor care se află în pragul începerii unui nou an şcolar, asigurându-i de întreg sprijinul nostru.

Jandarmii maramureşeni doresc tuturor elevilor ca în acest an şcolar ce debutează astăzi, mult succes în toate activităţile desfăşurate, rezultate bune, care să aducă părinţilor şi profesorilor satisfacţii şi bucurii. 

Asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente acestora, reprezintă o prioritate pentru Jandarmeria Maramureş, şi în acest an şcolar. Suntem alături de dumneavoastră, unii în dublă calitate, de jandarmi, dar şi de părinţi,  pentru a vă asigura de întreg sprijinul nostru iar la nevoie vom răspunde cu promptitudine tuturor solicitărilor, pentru crearea unui climat optim de siguranţă, necesar desfăşurării activităţilor educative. Jandarmeria Maramureş vă urează să aveţi parte de un an şcolar plin cu reuşite, cu rezultate deosebite la învăţătură, în care să acumulaţi cât mai multe cunoştinţe care să vă modeleze caracterul şi să vă pregătească pentru viaţă!

Mult succes!!!

Peste 200 de poliţişti s-au  aflat în stradă, în zona şcolilor şi liceelor, cu ocazia începerii noului an şcolar.

Şeful Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, a dispus luarea unor măsuri suplimentare pentru un început de an şcolar în siguranţă. În acest sens, azi 15 septembrie, 213 poliţişti au fost alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu ocazia începerii unui nou an de învăţământ.  Cei 163 de poliţişti de ordine publică, 30 de poliţişti de la rutieră  şi 20 de poliţişti de la alte structuri, au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona a 307 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului. Poliţiştii au acţionat pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. Echipajele de poliţie rutieră au fost prezente, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

POLIŢIA ROMÂNĂ UREAZĂ TUTUROR ELEVILOR MULT SUCCES ŞI NUMAI REALIZĂRI ÎN NOUL AN ŞCOLAR !

A inceput scoala si pentru cei inchisi la Penitenciarul Baia Mare

Luni, 15 septembrie 2014, începând cu ora 14.00, la sediul Penitenciarului Baia  Mare a avut loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2014 – 2015 pentru persoanele private de libertate aflate în custodia unităţii care s-au înscris la cursurile şcolare. Agenda manifestării a cuprins în prima parte festivitatea de deschidere a anului şcolar, ocazie cu care au fost prezentate cadrele didactice din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII „Octavian Goga” Baia Mare, care vor asigura instruirea şcolară a persoanelor private de libertate în acest an şi curricula şcolară stabilită la nivel naţional de Ministerul Educaţiei Naţionale, iar în cea de-a doua parte repartizarea elevilor pe clase.

Prin această acţiune s-a dorit evidenţierea scopului prioritar al instituţiei penitenciare, care pe lângă cel punitiv, de executare a unor pedepse privative de libertate, are şi scopul de asistare a persoanelor private de libertate, în vederea reintegrării lor sociale, prevenirii săvârşirii de noi infracţiuni şi de reducere a recidivei.

Diploma de studii, adeverinţa, certificatul de absolvire precum şi foaia matricolă, recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale, se eliberează de către unitatea de învăţământ care asigură cu personal didactic buna desfăşurare a cursurilor, fără a fi înscrise menţiuni cu privire la locul în care s-a derulat instruirea şcolară.

Conform Legii 254/2013 privind executarea pedepselor privative de libertate, în cazul participării persoanelor condamnate la cursurile de şcolarizare pentru formele de învăţământ general obligatoriu, acestea beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă, zile care se acordă numai în cazul absolvirii anului şcolar.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA