AcasăActualitate112POLIȚIȘTII MARAMUREȘENI, ÎN ACȚIUNE – Grup infracțional specializat în furtul de autoturisme,...

POLIȚIȘTII MARAMUREȘENI, ÎN ACȚIUNE – Grup infracțional specializat în furtul de autoturisme, destructurat

DISTRIBUIȚI

POLIȚIȘTII MARAMUREȘENI, ÎN ACȚIUNE   Poliţiştii de investigaţii criminale maramureşeni au reuşit să probeze activitatea infracţională a unei grupări specializate în furturi din autoturisme care acţiona pe raza mai multor judeţe, inclusiv Maramureş. Cei patru bărbaţi, trei dintre ei cetăţeni moldoveni şi unul cetăţean ucrainean, au fost arestaţi preventiv de către instanţa din Braşov.

La mijlocul lunii februarie, poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi despre comiterea a trei furturi din autoturisme, în niciunul din cazuri nefiind semne de efracţie. Sistemele de închidere a autoturismelor nu prezentau urme de forţare. Autoturismele se aflau în parcările unor centre comerciale.

S-a constatat că astfel de cazuri s-au înregistrat şi în judeţul Braşov astfel că, prin colaborare cu poliţiştii de investigaţii criminale braşoveni, au fost identificaţi patru bărbaţi cu vârste între 45 şi 54 de ani, bănuiţi de comiterea faptelor.

Modalitatea prin care ei au acţionat era bruierea sistemului centralizat de închiderea în momentul acţionării acestuia de către proprietarul autovehiculului, portierele rămânând astfel deblocate.

În prezent aceştia sunt cercetaţi, în stare de arest preventiv, dosarele penale fiind înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. Acţiunile de documentare a activităţii infracţionale au fost realizate cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

 

Să ne apărăm mai bine împotriva infractorilor! Cum putem preveni furturile din autoturisme:

 

  • Nu lăsaţi la vedere în autoturism bunuri de valoare: telefoane, laptopuri, poşete, genţi, sume de bani, indiferent cât de scurtă ar fi absenţa dumneavoastră din maşină!
  • Când părăsiţi autoturismul verificaţi întotdeauna dacă aţi închis portierele! De asemenea închideţi bine şi geamurile, indiferent că sunteţi în parcarea unui supermarket sau în parcarea din faţa blocului!
  • Evitaţi să lăsaţi în torpedoul maşinii actele de identitate personale sau ale maşinii  dumneavoastră.

 

Informații furnizate de IPJ Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA