AcasăMARAMURESUL ISTORICPolițiștii ies în stradă pentru demiterea ministrului Igaș: O să le dea...

Polițiștii ies în stradă pentru demiterea ministrului Igaș: O să le dea și lor jandarmii cu bocancii-n gură și-i vor băga în dube pentru declarații?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) a hotărât că membrii formațiunii vor ieși în stradă pentru a protesta din cauza modului cum sunt soluționate probleme acestora și a menținerii în fotoliul de ministru a lui Traian Igaș. În acest sens, reprezentanții polițiștilor au cerut Primăriei Capitalei o autorizaței pentru organizarea unui miting în data de 27 ianuarie pentru un număr de 5.000 de polițiști.

Vă aducem la cunoştință că la data de 16.01.2012 prin adresa nr. 2722, Sindicatul Național al Agenților de Poliție a solicitat primului ministru Emil Boc demiterea ministrului Administrației și Internelor, Constantin Traian Igaș. Fundamentul acestei solicitări vine ca urmare a nemulțumirilor referitoare la:

– neplata drepturilor salariale restante pentru polițiști (drepturile de echipament, restanța de la norma de hrană);

– refuzul nejustificat al ministrului Traian Igaș de a se consulta cu organizațiile sindicale pentru diferite probleme care se răsfrâng asupra polițișilor;

– lipsa proiectelor pentru absorția fondurilor europene prin care să fie îmbunătătțte condițiile de muncă ale polițiștilor;

De asemenea menționăm că tot la aceiași dată am solicitat Primăriei Generale a Municipiului București autorizație pentru organizarea de proteste în data de 27.01.2012”.

Autorizația a fost solicitată pentru un număr de 5.000 de polițiști, care sunt așteptați să vină din toată țara. Programul de desfășurare a acțiunilor de protest stabilit de liderii sindicali din poliție, este următorul:

– Ora 11:00 – 12:00, acțiunile de protest vor avea loc în fața sediului Guvernului României din Piața Victoriei;

– Ora 12:00 – 13:00, manifestanții se vor deplasa pe bld. Victoria până în fața Ministerului Administrației și Internelor;

– Ora 13:00 – 16:00, acțiunile de protest se vor desfășura în fața Ministerului Administrației și Internelor, fiind îndreptate exclusiv împotriva ministrului Constantin Traian Igaș.

Liderii SNAP precizează că vor anula acțiunile numai în cazul în care până la data protestului polițiștii își vor primi drepturile salariale restante, sau ministrul Constantin Traian Igaș își va da demisia ori va fi demis.

Grigore Ciascai

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA