Acasă Actualitate 112 POLIȚIȘTII DECLARĂ RĂZBOI CERȘETORIEI – 130 de sancțiuni în doar 3 ore,...

POLIȚIȘTII DECLARĂ RĂZBOI CERȘETORIEI – 130 de sancțiuni în doar 3 ore, aplicate de polițiști în Maramureș

DISTRIBUIȚI

POLIȚIȘTII DECLARĂ RĂZBOI CERȘETORIEI   Prezența, în spațiul public, a unor manifestări care implică cerșetori, copii ai străzii, vânzători ambulanţi, provoacă deseori indignarea şi disconfortul cetăţenilor.

Polițiştii maramureşeni au desfășurat, ieri, 24 mai, pe parcursul a 3 ore, o amplă acțiune preventiv-reactivă, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale din segmentul stradal.

Peste 70 de poliţişti de ordine publică, rutieră, de investigaţii criminale, transporturi şi luptători de acțiuni speciale, au fost angrenaţi, între orele 12.00-15.00, în activităţi pentru eliminarea disconfortului creat de prezenţa cerşetorilor sau a vânzătorilor ambulanţi în segmentul stradal, în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei şi în oraşele Vişeu de Sus, Borşa, Târgu Lăpuş şi Baia Sprie, precum şi în staţiile de cale ferată, zonele adiacente acestora şi în trenurile de călători.

Astfel, în urma legitimării mai multor persoane și a controalelor efectuate asupra unor autoturisme care se deplasau pe raza localităţilor în care s-a desfăşurat acţiunea, a fost depistată o persoană urmărită naţional,  21 cerşetori şi şase vânzători ambulanţi, iar un minor a fost internat într-un centru specializat.

Au fost constatate trei infracţiuni, de natură judiciară şi economică. De asemenea, ca urmare a neregulilor depistate, polițiștii au aplicat peste 130 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru abateri rutiere şi pentru încălcări ale prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Valoarea totală a contravențiilor aplicate a fost de aproape 30.000 de lei.

Acțiunile polițiștilor în locurile aglomerate, intersecţii sau parcări, menite să  descurajeze comiterea de fapte antisociale, vor continua.

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA