AcasăActualitatePolițiștii Biroului Siguranța Școlară prezenți la Școala Gimnazială Dr. Victor Babeș Baia...

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară prezenți la Școala Gimnazială Dr. Victor Babeș Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Azi, 20 decembrie, la Școala Gimnazială Dr. Victor Babeș Baia Mare a avut loc o întâlnire mai deosebită între reprezentanți ai Biroului Siguranța Școlară și o parte din elevii unității de învățământ care formează Clasa Antibullying a școlii.

Unitatea de învățământ și-a însușit și a pus în aplicare prevederile din Ordinul Ministrului Educației 4343/2020 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 7 alin. (1^1), art. 56^1 şi ale pct. 6^1 din anexa la Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, privind violenţa psihologică – bullying.

Astfel, la nivelul unității de învățământ s-a format Clasa Antibullying din care fac parte elevi atât din ciclul primar dar și din cel gimnazial, și care au misiunea de a fi ,,ambasadori antibullying”.

Ambasadorii antibullying desfășoară activități pentru a crește gradul de conștientizare în rândul elevilor, de identificare a situațiilor de bullying, de încurajare a elevilor în special a martorilor, și de a adopta strategii de susținere a victimelor actelor de bullying. În cadrul activității, am constatat faptul că membrii clasei antibullying desfășoară periodic activități în cadrul unității de învățământ, recurgând la diferite metode informativ-preventive cum ar fi mesaje antibullying sau clipuri video filmate de ei, în care sunt prezentate situații de bullying și pericolul social al acestora.

Prin toate aceste activități, se încearcă promovarea în rândul elevilor a unor principii ca onestitatea, toleranța, iertarea, și voința.

Toate aceste activități au rolul de a descuraja persoanele predispuse în a comite fapte de bullying, dar și de a-i învăța cum să reacționeze atunci când sunt hărțuiți de colegi.
Biroul Siguranța Școlară al I.P.J. Maramureș, salută această inițiativă și se alătură clasei antibullying, încercând să promoveze și să dezvolte acest concept în unitățile de învățământ maramureșene. Astfel, polițiștii vor participa periodic la întâlnirile cu elevii, oferindu-le informații despre răspunderea contravențională și penală, despre impactul faptelor comise cu violență asupra integrității fizice și a sănătății mentale sau despre modalitățile de prevenție! Scopul comun este acela de a crește gradul de siguranță în unitățile de învățământ.

Ia atitudine, spune și tu STOP VIOLENTEI în unitățile de învățământ!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA