AcasăActualitate112POLIȚIȘTII ATRAG ATENȚIA – O nouă escrocherie face ravagii printre români. Vezi...

POLIȚIȘTII ATRAG ATENȚIA – O nouă escrocherie face ravagii printre români. Vezi aici cum funcționează metoda „comisionarul”

spot_img

DISTRIBUIȚI

POLIȚIȘTII ATRAG ATENȚIA să fie mai reţinuţi cu necunoscuţii care îi contactează după ce mai multe cazuri de escrocherie prin metoda „Comisionarul“ s-au înmulțit.

Poliţiştii atrag atenţia asupra escrocilor care ademenesc, mai ales ieşenii, cu diverse oferte, care în final se dovedesc a fi înşelătorii, cazuri care s-au înmulţit în ultimele luni.

Reprezentanţii poliţiei ieşene subliniază că metodele cel mai des folosite pentru a păcăli sunt prin mesaje telefonice, vânzarea de produse de către „vânzătorii“ ambulanţi, iar mai nou, hoţii se dau drept comisionari care aduc pachete din partea rudelor aflate în străinătate.

Dacă aveţi cunoştinţe în străinătate de la care aşteptaţi pachete sau bani, să nu aveţi încredere în orice persoană care se dă drept comisionar, mai ales dacă vă pretinde bani sau produse. Cereţi în primul rând un act de identitate sau o recomandare din partea unei persoane pe care o cunoaşteţi“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Escrocii mai trimit SMS-uri prin care anunţă câştiguri, iar pentru a intra în posesia premiilor, celor vizaţi li se solicită divrese sume de bani în anumite conturi ori să cumpere cartele de reîncărcare şi să le transmită codurile. Poliţiştii mai atrag atenţia şi la vânzătorii ambulanţi neautorizaţi din pieţe, cât şi la cei care vând produse de contrabandă, cum ar fi ţigările.

 

Citește continuarea pe Libertatea.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA