Acasă Actualitate 112 POLIȚIȘTI ÎN ACȚIUNE – Cămătari din Dâmbovița, arestați

POLIȚIȘTI ÎN ACȚIUNE – Cămătari din Dâmbovița, arestați

DISTRIBUIȚI

POLIȚIȘTI ÎN ACȚIUNE  Un bărbat și o femeie din Găești au fost arestați, sub acuzația că au format o rețea de cămătari în Dâmbovița. Polițiștii spun că din grupare mai fac parte alți doi indivizi care sunt cercetați în stare de libertate.

Un bărbat, în vârstă de 43 de ani, și o femeie, în vârstă de 39 de ani, sunt acuzați că au început să dea bani cu camătă încă din 2014.

Cămătarii din Dâmbovița cereau comisioane uriașe.

Din indiciile anchetatorilor, acești indivizi ar fi împrumutat mai multe persoane cu sute sau chiar mii de euro. Pentru toate acestea, percepeau ilegal comisioane, relatează targovistenews.ro

Polițiștii susțin că din rețeaua de cămătari fac parte patru persoane cu vârste cuprinse între 29 și 46 de ani, bănuite de comiterea infracțiunii de cămătărie.

Polițiștii din Găești, sprijiniți de mascați de la Serviciul de Acțiuni Speciale, au efectuat trei percheziții în locuințele suspecților. Atunci, acolo anchetatorii au descoperit înscrisuri, 2400 de euro, 1800 de lei, 300 de franci elvețieni și bijuterii din aur. Cei bănuiți de cămătărie n-au putut justifica proveniența banilor și a bunurilor de valoare, așa că au fost duși la audieri.

Prejudiciul în acest caz se ridică la aproape 100.000 de euro. Dacă vor fi găsiți vinovați de cămătărie, indivizii ar putea face până la 5 ani de închisoare.

Sursă

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA