spot_img
AcasăActualitatePoliticPolitic / USL va stânge peste cinci milioane de semnături pentru susţinerea...

Politic / USL va stânge peste cinci milioane de semnături pentru susţinerea suspendării lui Băsescu

spot_img

DISTRIBUIȚI

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că USL doreşte să strângă 5,2 milioane de semnături pentru susţinerea suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, adică numărul de voturi pe care acesta le-a obţinut la turul al doilea al alegerilor din 2009. Ponta a spus că pentru USL „un obiectiv mai ambiţios” decât voturile din Parlament pentru eventuala cerere de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu este obţinerea de semnături de la populaţie.

Preşedintele PSD susține că, ţinând cont de realitatea politică din Parlament, USL doreşte mai mult să obţină, în 2012, peste cinci milioane de semnături de susţinere publică a suspendării lui Traian Băsescu, chiar dacă aceste semnături nu au importanţă în demersul parlamentar. „Este vorba de suportul popular, şi vrem să obţinem tot atâtea semnături câte voturi a luat Băsescu în 2009, este mult mai important pentru noi decât şmecheriile şi trădările din Parlament pe care se bazează acum Traian Băsescu. Le mai dă la UDMR o funcţie ca să nu voteze suspendarea, îi mai dă lui Blaga o maşină şi un birou ca să nu mai fie supărat”, a spus el.

Băsesecu se substituie tuturor puterilor statului

Ponta a afirmat că a primit de la Călin Popescu Tăriceanu un draft al cererii pe care USL vrea să o înainteze Parlamentului pentru suspendarea preşedintelui, din care rezultă că Traian Băsescu se substituie tuturor puterilor statului. „Traian Băsescu vorbeşte la Bruxelles în numele Guvernului, cere Parlamentului să nu mai legifereze, se duce la Curtea Constituţională şi la CSM pentru a le spune cum să judece. Ceauşescu era parcă un pic mai reţinut, nu le spunea direct celor din Marea Adunare Naţională ce să facă. Avea şi el un Boc, nu mai ştiu cine era, Dăscălescu sau Bobu”, a spus Ponta. Liderul PSD a mai declarat, răspunzând unor întrebări, că USL nu îşi face iluzii privind votul din Parlament pentru eventuala cerere de suspendare din funcţie a preşedintelui. „Orice vot din Parlament va fi cumpărat, le mai dă o funcţie UDMR, îi mai dă ceva lui Blaga”, a adăugat el. Ponta a spus că strângerea de semnături pentru susţinerea suspendării preşedintelui ar putea duce la „conştientizarea” unor parlamentari din arcul guvernamental. Poate că acei parlamentari, când se vor duce în colegiu înainte de alegeri şi vor vedea că toată lumea din colegiu vrea să îl suspende pe Băsescu, se vor gândi de două ori dacă să voteze împotriva suspendării numai ca să mai obţină o pomană”, a afirmat el. La turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din anul 2009, Traian Băsescu a obţinut 5.275.808 voturi, potrivit rezultatelor finale anunţate de BEC.

Sursa: mediafax

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA