AcasăActualitateSocialPOLIȚIA LOCALĂ, ÎN PATRULARE - Un băimărean a fost prins aruncând deșeuri...

POLIȚIA LOCALĂ, ÎN PATRULARE – Un băimărean a fost prins aruncând deșeuri provenite din construcții, într-o pubelă

DISTRIBUIȚI

Pe lângă cele zece camere amplasate în diferite zone din oraș, mai multe echipaje ale Poliției Locale din cadrul Biroului Protecția Mediului desfășoară zilnic patrule în zona platformelor gospodărești de salubrizare.

În acest sens, echipajele Poliției Locale urmăresc desfășurarea activităților derulate de societatea de salubrizare, dar și modul în care sunt respectate, de către persoanele juridice și fizice, regulile de depozitare a resturilor menajere.

Aici, venim și prezentăm cazul unui băimărean care a fost surprins, de un echipaj al Poliției Locale, în timp ce depozita deșeuri provenite din construcții atât în interiorul pubelei, care este destinată exclusiv deşeurilor menajere, cât și lângă platformă. Bărbatul a primit un avertisment, iar ca măsură complementară i s-a cerut să facă dovada achitării unui container de la firma de salubrizare, pentru depozitarea şi ridicarea deşeurilor provenite din construcţii. Incidentul s-a petrecut pe Bulevardul Traian, nr. 25, vineri, 20 noiembrie a.c. Cel în cauză, s-a prezentat astăzi, 23 noiembrie, la sediul Poliției Locale unde a făcut dovada rezervării unui container destinat pentru deșeurile provenite din construcții.

Facem precizarea că cetăţenii / societăţiile comerciale, care efectuează lucrări de construcţii, au obligația de a-și comanda un container, de la o firmă de salubrizare, pentru o reciclare corespunzătoare.

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului atrag atenţia persoanelor fizice și juridice, care nu depozitează selectiv deşeurile, că amenzile, care pot fi aplicate în astfel de situații, sunt cuprinse între 500 de lei și 1.000 de lei pentru persoanele fizice respectiv 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice.

Sursă: Biroul de Presă al Primariei Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA