AcasăActualitateSocialPOLITIA IN ACTIUNE - Lemn in valoare de 15.300 lei confiscat la...

POLITIA IN ACTIUNE – Lemn in valoare de 15.300 lei confiscat la Viseu de Sus

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală pe linia comerţului ilicit cu legume şi fructe. Pe raza municipiului Baia Mare poliţiştii au constatat în total opt contravenţiila Legeanr. 12/1990 republicată, privind regimul comerţului. Pentru aceste abateri, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei. De asemenea, s-a dispus confiscarea cantităţii de 600 kglegume-fructe care era expusă spre vânzare, fără documente care să justifice provenienţa legală a acesteia.

Lemn confiscat la Viseu de Sus

Efectivele de poliţie din Vişeu de Sus, în cooperare cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi au efectuat o acţiune pe linia combaterii faptelor îndreptate împotriva patrimoniului silvic. Oamenii legii au acţionat în apropiere de Vişeu de Sus, zona silvică Novăţ – Delta Novăţ. În timpul acţiunii, pe DN 18 – prin Vişeu de Sus, a fost oprit în trafic pentru control un autotren cu remorcă, condus de către Grigore B., din aceeaşi localitate. Cu ansamblul auto era transportat material lemnos de esenţă răşinoase (cherestea şi rigli) în cantitate de 38 mc. Lemnul este estimat la o valoare de 15.300 lei.  Cheresteaua aparţine unei societăţi de profil din zonă dar documentele care trebuiau să însoţească valoroasa marfă nu erau conforme cu legea nefiind completate datele necesare identificării provenienţei şi destinaţiei mărfii. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea stabilirii provenienţei şi predat în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus. Împotriva administratorului respectivei societăţi comerciale s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu o amendă de 5.000 lei.

Opt soferi prinsi bauti la volan

Mai multe acţiuni pe line rutieră au avut loc pe raza judeţului Maramureş în ultimele zile. În total, 300 de autovehicule au trecut prin filtrele poliţiştilor de la formaţiunile rutiere. Poliţiştii au constatat 298 de contravenţii pentru care s-au aplicat amenzi în cuantum de peste 42. 400 lei. Unsprezece infracţiuni la regimul circulaţiei au fost înregistrate pe parcursul perioadei menţionate, dintre care opt pentru consum de băuturi alcoolice peste limita admisă de lege. Cinci infracţiuni au fostla Baia Mare, treila Tăuţii Măgherăuşşi câte unala Baia SprieDragomireşti şi Botiza.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA