spot_img
AcasăEvenimentPOLIŢIA ÎN ACŢIUNE - Lemn confiscat şi dosare penale la Vişeu de...

POLIŢIA ÎN ACŢIUNE – Lemn confiscat şi dosare penale la Vişeu de Sus. Vitezomani amendaţi la Fărcaşa şi contrabandişti cu ţigări prinşi la Şomcuta Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Vişeu de Sus, în cooperare cu poliţişti de frontieră, au efectuat o acţiune preventivă pe line silvică în zona limitrofă oraşului Vişeu de Sus. În jurul orei 15, 30, pe un teren cu vegetaţie forestieră, proprietate privată, oamenii legii i-au surprins pe Lucian T., de 23 de ani, din Borşa, Vasile I., de 19 ani şi Ştefan C., de 64 de ani, din Moisei, în timp ce tăiau, de pe picior, verzi şi nemarcaţi, mai mulţi arbori de esenţă  „răşinoase” şi „foioase”, cu scopul de a-i sustrage. Volumul buştenilor găsiţi la faţa locului a fost măsurat la circa 43.00 mc  şi estimat la o valoare de 8.600 lei.

Din cercetările efectuate de către poliţişti rezultă faptul că cei trei au fost angajaţi ca zilieri de către Francisc B., de 44 ani, din Borşa, care le-a indicat locul, arborii şi le-a pus la dispoziţie mijloacele necesare săvârşirii infracţiunii. De la cei trei au fost ridicate în vederea confiscării uneltele folosite la tăierea arborilor.

De asemenea, a fost ridicat şi lemnul tăiat depistat la faţa locului. În prezent se efectuează cercetări faţă de cei trei tăietori de lemne sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de taiere ilegală şi furt de arbori iar faţă de angajator, pentru instigare la săvârşirea unor infracţiuni.

Acţiuni de supraveghere a modului în care se efectuează transportulrutier  la Fărcaşa şi Şomcuta Mare

Poliţiştii Secţiei 3 Fărcaşa, au organizat şi desfăşurat o acţiune care a vizat depistarea în trafic a conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză. Cu această ocazie fost constatate 11 contravenţii la codul rutier, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 2.800 lei.

Şi la Şomcuta Mare, poliţiştii au efectuat o acţiune de supraveghere şi control, în data de 14 ianuarie. În jurul orei 10,00, poliţiştii l-au identificat în trafic pe Gheorghiţă I., de 38 ani, din Baia Mare care transporta cu autoturismul proprietate personală circa 10.000 de ţigarete (500 pachete), de provenienţă Ucraineană, în valoare de 2.500 lei. Faţă de cel în cauză cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA