AcasăActualitate112POLIŢIA DE FRONTIERĂ - Țigări de contrabandă, confiscate la Sighetu Marmaţiei şi...

POLIŢIA DE FRONTIERĂ – Țigări de contrabandă, confiscate la Sighetu Marmaţiei şi Halmeu

spot_img

DISTRIBUIȚI

POLIŢIA DE FRONTIERĂ  Peste 1.600 pachete de țigări ascunse în autoturisme și în bagajele personale ale unor persoane au fost descoperite la intrarea în țară prin PTF Halmeu și Sighet. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele implicate au fost sancționate contravențional.

În 13 şi 14 ianuarie, în punctele de trecere a frontierei subordonate inspectoratului dar și la frontiera verde, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au descoperit mai multe persoane care au încercat să introducă ilegal în țară țigări de proveniență ucraineană.

În PTF Halmeu s-au prezentat pentru a intra în țară patru persoane, doi români și doi ucraineni, conducând trei autoturisme marca Volkswagen și un BMW.

Existând suspiciuni că aceștia ar putea transporta țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat controale amănunțite asupra mijloacelor de transport.

Astfel au descoperit 831 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ascunse în bagajele personale sau în locuri special amenajate în caroseria și rezervorul autoturismelor.

Două dintre persoanele implicate au fost sancționate de către organele vamale cu amendă în valoare de 1.500 lei fiecare, iar două dintre ele cu amendă în cuantum de 5.000 lei, fiecare.

Și în PTF Sighetu Marmației, a fost descoperit un cetățean ucrainean Vasyl Z., în vârstă de 22 ani care transporta în bagajele personale cantitatea de 101 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Bărbatul a fost sancționat cu amendă de 500 lei și s-au făcut demersuri pentru aplicarea măsurii de interzicere a intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Totodată, un echipaj de la Sectorul PF Valea Vișeului, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a descoperit în apropierea frontierei de stat, o geantă în care se aflau 710 pachete cu tigari, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 8.300 lei.

Întreaga cantitate de 1.642 pachete cu tigări, de 12.143 lei, și două dintre autoturisme care aveau confecționate locuri special amenajate pentru transportul țigărilor au fost ridicate în vederea confiscării.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA