AcasăActualitate112POLIŢIA DE FRONTIERĂ SIGHETU MARMAŢIEI - Țigări de contrabandă de circa 100.000...

POLIŢIA DE FRONTIERĂ SIGHETU MARMAŢIEI – Țigări de contrabandă de circa 100.000 lei, confiscate joi, 27 aprilie, la frontiera de nord

DISTRIBUIȚI

POLIŢIA DE FRONTIERĂ SIGHETU MARMAŢIEI În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări la frontiera de nord, peste 10.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Joi, 27 aprilie, în jurul orei 9.30, un echipaj mobil al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic pentru control, pe raza localității de frontieră Vișeu de Jos, un autoturism marca Opel, în care se aflau trei persoane de sex feminin, domiciliate pe raza județului Maramureș.

La controlul efectuat asupra mașinii, s-au descoperit mai multe pachete cu țigări, motiv pentru care, persoanele în cauză, împreună cu autoturismul, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma unui control amănunțit efectuat asupra autoturismului au fost descoperite ascunse în bordul autoturismului, în scaune şi în bagajele personale, 289 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

De asemenea, în urma controlului efectuat asupra persoanelor în cauză, la două dintre acestea au fost descoperite ascunse sub îmbrăcăminte, 30 de pachete cu țigări din același lot.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și complicitate la contrabandă, iar țigările, în valoare de 2.900 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Tot joi, 27 aprilie, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 04.00, ei au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, trei persoane care se deplasau de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și s-au retras spre teritoriul statului vecin.

politia de frontiera1

Au fost luate măsuri de supraveghere a zonei fiind anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit trei colete, învelite în folie de culoare neagră, ce conțineau 3.000 pachete țigări, marca Marble, în valoare de 33.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se efectuează activități specifice în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Sighetu Marmației, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat au descoperit 14 colete care conțineau țigări.

Acestea au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.998 pachete cu țigări în valoare de peste 63.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

Informaţii furnizate de ITF Sighetu Marmaţiei

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA