spot_img
AcasăEvenimentPOLEI ŞI CEAŢĂ ÎN MARAMUREŞ - Dupa ce a plouat cu găleata...

POLEI ŞI CEAŢĂ ÎN MARAMUREŞ – Dupa ce a plouat cu găleata la Cavnic pe DJ 109F a fulguit

DISTRIBUIȚI

Vremea s-a încălzit faţă de zilele precedente. Cerul a fost noros, iar pe arii extinse, mai ales în cursul zilei au căzut precipitaţii sub formă de ploaie care au avut şi caracter de aversă. La munte ploile s-au transformat în lapoviţă şi ninsoare. Cantitatea maximă de apă căzută şi înregistrată 50,2 l/mp, la staţia hidrologică Cavnic, în interval de 24 de ore. Vântul a suflat la slab, cu intensificări de până la 50 km/h. În zona montană înaltă, vântul a atins viteze de până la 144 km/h.  Izolat a fost semnalată ceaţa. Stratul de zăpadă măsura 26 cm, la Iezer.

În această dimineaţă, in zona montană a Cavnicului a nins fulguit pe DJ 109F. Umiditatea, temperatura scăzută (o grade Celsius) şi curenţii de aer rece au favorizat formarea poleiului pe mai multe tronsoane ale drumului judeţean, spre localitatea Budeşti. Angajaţii societăţii care întreţin şi asigură viabilitatea drumului au intervenit şi răspândit două tone de material antiderapant pe sectorul de drum din zona cantonului pentru combaterea poleiului. La această oră, carosabilul este umed. Pe tronsonul drumului judeţean din zona pârtiilor de schi, până în vârf sunt sectoare de drum cu ceaţă, iar pe unele dintre ele vizibilitatea este redusă. Pe acostamentul drumului se găseşte zăpadă. Comitetul Judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor condiţiilor de pe carosabil,  în câmpul de vizibilitate redusă şi să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zonele cu ceaţă, la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. Pe celelalte sectoare de drumuri judeţene, respectiv de drumuri naţionale carosabilul este curat, dar umed. Nu a fost nevoie de intervenţie cu material antiderapant, datorită precipitaţiilor sub formă de ploaie şi temperaturilor pozitive.

              METEO

Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul nopţii şi dimineţii: 0 grade Celsius la Cavnic; 4 grade Celsius la Târgu Lăpuş, Baia Mare, Borşa şi Ardusat; 3 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei, Fereşti şi Săpânţa; 2 grade  Celsius la Sighetu Marmaţiei, Leordina şi Ocna Şugatag.

CITEŞTE ŞI VEZI VIDEO DESPRE INUNDAŢII ÎN BAIA MARE: http://www.2.actualmm.ro/inundatii-baia-mare-soseaua-de-centura-a-orasului-este-acoperita-de-apa-ploaia-torentiala-a-infundat-canalizarea/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA