AcasăActualitateSocialPoetul național Mihai Eminescu aniversat la Școala ”I.L. Caragiale” din Baia Mare

Poetul național Mihai Eminescu aniversat la Școala ”I.L. Caragiale” din Baia Mare

DISTRIBUIȚI

În săptămâna 12-17 ianuarie 2015, la Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale” din Baia Mare s-au desfășurat o serie de activități dedicate marelui nostru poet, Mihai Eminescu. În seria acțiunilor au fost implicați atât elevi din ciclul primar, cât și cei din ciclul gimnazial, sub stricta coordonare a directorului Radu Bogoviț și a directorului adjunct, Eugenia Pampa.

Pentru activitățile proiectate elevii au parcurs ore de documentare și informare, atât la Centru de documentare și informare al școlii, cât și în clasă sau acasă. Promovarea interdisciplinarității și a transdisciplinarității au  fost competențele vizate în acest proiect, astfel încât elevii să-și folosească  informațiile dobândite la diferite obiecte de studiu.

”Câteva dintre rezultatele finale ale acestor activități au fost realizarea unei expoziții la nivel de școală, cu produse diverse realizate de elevi: semne de carte, desene, creații literare, colaje, etc care au aparținut elevilor din clasa a II-a B, a VI-a A, B, a V-a A și a VII-a B. Totodată, elevii Școlii I.L. Caragiale au realizat și o machetă tematică cu titlul  sugestiv Ipotești, dar a fost pregătit și un moment literar prezentat de elevii clasei a VII-a A, în colaborare cu elevii clasei a II-a A.

Momentul muzical-literar a fost realizat de corul școlii, împreună cu elevii clasei a IV-a B. Credem că, prin astfel de acțiuni, elevii noștri sunt cei câștigați, deoarece învață să-și folosească informațiile dobândite la diverse discipline pentru atingerea unui  scop comun”, a declarat Ionița Mateșan, profesor documentarist în cadrul Centrului de Documentare și Informare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA