AcasăActualitateSocialPodul peste Somes, tot mai aproape de realizare. Aleșii judeteni au dat...

Podul peste Somes, tot mai aproape de realizare. Aleșii judeteni au dat un vot pentru acest obiectiv

spot_img

DISTRIBUIȚI

Un proiect de hotarare care prevede darea in administrarea Consiliului Local Ulmeni a portiunii de drum judetean 182B (int. cu DJ 108A-int cu DJ 108E), km 41+250 – km 42+280, astfel incat orasul sa poata investi sume de bani in realizarea podului peste Somes a fost aprobat de catre consilierii judeteni in cadrul sedintei de Consiliu Judetean care a avut loc in data de 10 iulie. A fost cea de-a doua sedinta CJ din aceasta saptamana, dupa cea din data de 9 iulie. 

Pentru ca Primăria Ulmeni să poată investi bani pentru realizarea acestui pod era nevoie ca portiunea de drum pe care se va amplasa lucrarea sa fie trecuta in administrarea orasului condus de Lucian Morar.

Recent, vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a dat asigurări certe că va face toate demersurile necesare pentru introducerea acestui obiectiv în portofoliul de proiecte al vicepremierului Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

”Consiliul Județean Maramureș are în acest moment la dispoziție un studiu de fezabilitate (SF), care ne arată un necesar de minimum patru milioane de euro pentru construcția podului. Este un SF din 2009/2010, conceput pe un alt program și care nu corespunde în mod real cu necesitățile din teren. O să discutăm în această perioadă, la nivelul executivului Consiliului Județean Maramureș, cu președintele CJ, Zamfir Ciceu și cu vicepreședintele CJ, Emil Marinescu, astfel încât instituția noastră fie va comanda un nou studiu de fezabilitate, fie va încerca reactulizarea celui existent.

Discuțiile pe care le-am purtat personal la Ministerul Dezvoltării Regionale, cu vicepremierul Liviu Dragnea, în ceea ce privește această investiție, punctual, ne confirmă faptul că proiectul poate fi finanțat prin PNDL, dar cu valoare mai mică. Aceasta este prioritatea noastră în această perioadă, iar în situația în care aceste demersuri vor eșua, avem la dispoziție posibilitatea de finanțare pe POR a construcției podului, însă acest lucru se va realiza într-o perioadă mai lungă”, declarat în timpul vizitei facute la Ulmeni vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș și președinte al PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA