spot_img
AcasăEvenimentSportPOATE CĂ-I MAI BINE AȘA - Liga I rămâne cu 18 echipe....

POATE CĂ-I MAI BINE AȘA – Liga I rămâne cu 18 echipe. Rapid şi Concordia joacă un meci de baraj

DISTRIBUIȚI

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis, în şedinţa de sâmbătă, ca în ediţia 2013/2014 a Ligii I să participe 18 echipe, Rapid şi Concordia Chiajna urmând să dispute, în data de 13 iulie, un baraj de menţinere, a declarat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.
Comitetul Executiv al FRF a hotărât, sâmbătă, ca în primul eşalon să participe 18 formaţii, după ce, în această săptămână, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat deciziile instanţelor Sistemului Naţional de Licenţiere al FRF, de a nu-i permite să evolueze în Liga I. După decizia TAS, în Liga I erau 17 echipe care îndeplinesc criteriile sportiv şi de licenţiere.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV. Cluburile Rapid şi Universitatea Cluj, aflate în insolvenţă, nu au primit licenţa pentru Liga I din partea Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF, dar îndeplinesc criteriul sportiv, clasându-se la finalul sezonului trecut pe locurile 8, respectiv 12. Rapid nu s-a mai adresat TAS deoarece Tribunalul Bucureşti a amânat până în septembrie pronunţarea în ceea ce priveşte planul de reorganizare a societăţii care administrează clubul.

În schimb, grupările Concordia Chiajna şi CSMS Iaşi au primit licenţa, însă au retrogradat din punct de vedere sportiv, terminând ediţia trecută a Ligii I pe poziţiile 15, respectiv 17. Pe locul 16 s-a clasat CS Severin, echipă care nu a primit licenţa şi care a retrogradat în acelaşi timp, iar pe locul 18 a fost Gloria Bistriţa. Din liga a II-a au promovat patru echipe, toate având licenţă pentru primul eşalon.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat, săptămâna trecută, că toate echipele care au retrogradat sportiv sau pe criteriul neîndeplinirii condiţiilor de licenţiere ar trebui să fie pregătite pentru a evolua în prima ligă sezonul următor. El a precizat atunci că o comisie formată din angajaţi ai LPF şi FRF caută soluţii legale pentru rămânerea sistemului competiţional cu 18 echipe, până la şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 6 iulie.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA