spot_img
AcasăActualitateSocialPoate avea sportul o influență asupra performanțelor profesionale?

Poate avea sportul o influență asupra performanțelor profesionale?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Dacă unii dintre voi au impresia că singurele beneficii ale sportului sunt plăcerea și amuzamentul, cel mai probabil vă înșelați. Sunt o mulțime de dovezi care atestă faptul că sportul poate avea o influență asupra vieții profesionale și te poate ajuta să ajungi cât mai departe.

Greg Spillane, fost jucător de fotbal la Universitatea din San Diego, consideră că sportul l-a învățat multe despre afaceri și leadership. Acum ca și COO la events.com, o aplicație bazată pe cloud ce conectează oamenii cu experiențele pe care le iubesc, domnul Spillane încearcă să angajeze foști atleți deoarece el consideră că aceștia reușesc să înțeleagă mai bine valoarea muncii, responsabilitatea, competiția și a fi parte dintr-o echipă.

Un alt exemplu similar este Jeff Gross, fost jucător de fotbal la Universitatea Carolina de Sud, actualmente membru TEAM PokerStars. El a jucat patru ani la nivelul D1 și a recunoscut în foarte multe interviuri faptul că sportul a avut o contribuție consistentă și asupra jocului de poker.

Așa cum spunea și Spillane: “În fotbal, întotdeauna sunt câștigători și pierzători la fiecare meci”. Indiferent dacă e vorba de doi sportivi la spadă sau un atacant înfruntând un apărător, cineva întotdeauna încearcă să te bată. În afaceri, ești în competiție cu alte companii din domeniul tău. Angajații tăi și cu tine vă consumați timpul pregătindu-vă pentru a vă învinge competiția. Având oameni în echipa ta care sunt competitivi, care pot lucra eficient în echipă și care înțeleg ce rezultate poate aduce munca multă, îți pot oferi un avantaj considerabil, atunci când vine vorba de afaceri”.

Brian Scanlon, unul dintre cei care se ocupă cu recrutarea personalului la o firmă ce oferă îndrumare pentru admiterea la o școală ce îndeplinește abilitățile academice și atletice ale unui student a spus următoarele: „Cea mai mare parte dintre noi vom ajunge profesioniști într-un domeniu diferit de sportul pe care îl practicăm”.

Asta înseamnă că, din punctul lui de vedere, sportul este de fapt o etapă de pregătire ce pregătește individul, din punct de vedere mental și fizic pentru ceea ce va face după încheierea carierei sportive.

De asemenea, două studii realizate în Statele Unite ale Americii, publicate în Journal of Leadership and Organizational Studies, arată că 43% dintre studenții care au jucat sport aveau tendința să aibă mai multă încredere, respect de sine și abilități de leadership. Studiul a mai descoperit și faptul că chiar și acei care au practicat un sport cu 50 de ani în urmă aveau abilitățile amintite mai devreme mult mai dezvoltate.

Chiar dacă practicarea sportului este percepută ca o activitate masculină, implicațiile pozitive pe care le poate avea se regăsesc și la femei. Conform unui raport publicat de către ESPNW în 2014, rezultă că o carieră în sport poate îmbunătății considerabil potențialul pe plan profesional al unei femei. Studiul a inclus fete, tinere lidere dar și femei aflate în funcții importante.

Dacă unii dintre voi încă mai consideră că sportul nu poate fi benefic pe plan profesional, puteți găsi și alte dovezi, pe lângă cele menționate de către noi, care să ateste acest lucru.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA