spot_img
AcasăAdministrațiePNL își începe mandatul 2020 – 2024 la Consiliul Județean Maramureș printr-o...

PNL își începe mandatul 2020 – 2024 la Consiliul Județean Maramureș printr-o ședință ilegală

DISTRIBUIȚI

Peneliștii maramureșeni se dovedesc a fi ”vrednici” urmași ai lui Mircea Man&co, pentru că prima ședință a noului Consiliu Județean Maramureș din mandatul 2020 – 2024 a început cu o crasă ilegalitate. Grăbiți să își instaleze în funcții de conducere politrucii aserviți PNL, liberalii din Maramureș conduși de noul președinte al Consiliului Județean, Ionel Bogdan, au convocat pentru miercuri o ședință extraordinară, profitând de faptul că nu toți consilierii județeni PSD au depus jurământul de credință în noul for legislativ. Intenția clară a peneliștilor a fost aceea de a-și asigura o majoritate simplă, care să le permită să aleagă, absolut ilegal, vicepreședinții administrației județene. Consilierii județeni PSD care au jurat să respecte Constituția, legile țării și interesul maramureșenilor au părăsit sala de ședință, pentru că au refuzat să gireze o ilegalitate a PNL.

OUG nr. 57/2019 prevede, la Art. 179, alin. (2) că ”data ședinței consiliului județean precizată cu ocazia convocării este stabilită cu respectarea modului de calcul al termenelor procedurale prevăzute de art. 181 din Legea nr. 134/2010, republicată”, respectiv ”în termen de trei zile de la data comunicării dispoziției sau documentului de convocare pentru ședințele extraordinare”. Art. 181 prezintă modul în care se calculează termenele, iar la alin (1) pct. 2 precizează faptul că atunci ”când termenul se socotește pe zile nu intră în calcul ziua în care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlinește”. Cum ședința extraordinară a fost convocată luni, 26 octombrie, termenul legal de convocare al ședinței ar fi fost vineri, 30 octombrie.

Gabriel Zetea (PSD): ”Social-democrații maramureșeni vor recupera, în instanță, banii încasați ilegal de useristul Radu Trufan și penelistul Doru Lazăr

În această situație, ședința convocată luni și și girată de peneliști și usr-iști miercuri este una absolut ilegală, iar mult clamata transparență în politică rămâne la stadiul de ”vorbe goale”. Consilierii județeni PSD Maramureș au informat, la începutul ședinței, că nu vor participa la această întrunire ilegală. Mai mult, reprezentanții social-democraților au declarat că vor ataca în contencios-administrativ această întâlnire care ar fi trebuit suspendată încă de la început.

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că social-democrații se vor adresa și instanței pentru a se recupera salariile ilegale pe care useristul Radu Trufan și penelistul Doru Lazăr le vor încasa în calitate de vicepreședinți ai noului Consiliu Județean, cei doi fiind aleși într-o ședință care nu a respectat normele de legalitate.

Noul președinte Ionel Bogdan trebuie să învețe ce înseamnă administrație și cum se face administrație în folosul cetățeanului și nu al interesului de partid. Dacă mandatul de președinte îl începe încă din primele zile cu decizii ilegale, cu siguranță că la fel va proceda în toți cei patru ani. O ședință extraordinară nu se poate convoca pentru a instala vicepreședinții Consiliului Județean, pentru că legea arată că ședințele extraordinare au loc atunci când trebuie adoptate proiecte importante și de maxim interes pentru cetățeni. Nu a fost o ședință în care să fie discutate hotărâri privind măsuri de securitate și sănătate pentru maramureșeni, nu s-a vorbit despre tablete pentru elevii care fac școală online, nu au fost dezbătute proiecte vitale privind infrastructura Maramureșului sau alte subiecte care nu suportă amânare. Ședința ilegală a fost convocată pentru ca noul președinte de Consiliu Județean să poată mulțumi clientela de partid și clientela aservită peneliștilor”, a declarat liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

*Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT; Executat de: SC Spectral Agency SRL; Cod mandatar financiar: 11200020
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA